07
di, apr
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Op 10, 11 en 12 februari geven docenten van OSG Singelland Burgum op hun locatie aan de Schoolstraat te Burgum les aan de leerlingen van groep 8 van OBS ’t Partoer. Deze unieke samenwerking is op initiatief van directeur Karel Beke van ’t Partoer samen met directeur Edith van ’t Wout van Singelland Burgum uitgewerkt. Het basisonderwijs in Nederland, en dus ook ’t Partoer, heeft een tekort aan vervanging.


Naast werkdrukverlichting voor de leerkrachten van ’t Partoer en een oplossing voor vervanging, maken de leerlingen op een praktische manier kennis met het voortgezet onderwijs en wordt de kwaliteit van het VO-advies verhoogd.

Adviesgesprekken VO en lessen
De leerlingen gaan op de gewone tijden naar school, maar volgen lessen op OSG Singelland Burgum. Tevens zijn de adviesgesprekken VO op deze dagen ingepland. Dit is voor de leerlingen van groep 8 een belangrijk moment in de route naar een schoolkeuze voor het voortgezet onderwijs. In het verleden werden deze gesprekken altijd ’s avonds gevoerd. Om de leerkrachten te ontlasten en de kwaliteit van de adviesgesprekken VO te intensiveren is gekozen deze overdag plaats te laten vinden. Karel Beke: “We zijn heel blij dat onze school en OSG Singelland Burgum op deze manier gaan samenwerken. Deze vorm van samenwerking tussen basis- en voortgezet onderwijs is een primeur in Noord-Nederland”.

Lessen worden gegeven in de vakken Nederlands, economie, aardrijkskunde, geschiedenis, muziek, lichamelijke oefening en burgerschap & maatschappijleer.

“Onze voorzitter van het College van Bestuur én docent Engels, de heer Pieter Schram, zal de Engelse les verzorgen. Er zal zeker worden bekeken of dit initiatief vervolg kan krijgen in toekomstige jaren”, aldus Edith van ’t Wout.
Advertentie