07
di, apr
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HURDEGARYP - KEaRN komt naar je toe …. met een bus. Nu nog een kale bus maar samen met de jongeren is het de bedoeling om de binnenkant te pimpen. Hiervoor is vrijdagavond (7-2) de mogelijkheid om aan te geven wat jij graag zou willen. Kom dan om 19.30 uur naar Glinstra State in Burgum. Als de bus klaar is kan deze in de gehele gemeente ingezet worden om met jongeren in gesprek te gaan, waar dan ook over. De MOP is een initiatief van KEaRN jongerenwerk Tytsjerksteradiel.


En dan zit je donderdagavond rustig tv te kijken en gaat je telefoon, Remko Veldman belde mij. ‘Of ik even naar het parkeerterrein van It Maskelyn in Hurdegaryp wilde komen’ Mijn vervolg vraag ‘waarom’ werd eerlijk gezegd niet eens afgewacht omdat Remko die vraag gelijk al beantwoorde. ‘we staan daar met de KEaRN MOP bus’
Geen idee wat dat was maar het maakte mij wel nieuwsgierig. 
Hij beloofde mij koffie met een stuk oranjekoek en dan ben ik redelijk snel om het besluit ‘ik kom even’ te geven. Ik ging dus ……

Dat eerder genoemde parkeerterrein is voor mij een paar minuten fietsen en ook al snel was ik er.
Ik zag een kale best wel grote witte kale witte bus waar een aantal ‘belanghebbenden’ bij stonden.
Gelijk kwamen de plannen ter sprake, uiteraard nadat mij koffie was aangeboden én gehaald.
In de bus komt datgene wat de jongeren wensen om op elke locatie met ze in gesprek te gaan. Denk dan aan een lekker zittende bank, een tafeltje maar ook goede verlichting en misschien zelfs wel een koelkastje voor frisdrank. Het idee van een ‘discobal’ werd ook geopperd, of dat nu gewenst is …….
Die gesprekken in de MOP bus kunnen en mogen overal over gaan, uiteraard is er altijd een jongerenwerker aanwezig om die gesprekken te begeleiden. 
Onderwerpen zouden kunnen zijn of goed gaat in jou dorp of wat juist minder goed of misschien wel slecht gaat is uiteraard te bespreken.
Jongerenwerker Romke beloofde mij, en dus indirect de jeugd, dat hij en het jongerenwerk team en dan aan zou werken. Noem het bemiddelen in welke vorm dan ook.

Vrijdagavond (7 februari) staat de bus vanaf 19.30 uur bij Glinstra State om de jeugd de mogelijkheid te geven om over de inrichting te informeren maar ook om ideeën voor juist die aan te leveren.
Als de bus dan klaar is dan kan deze naar elke locatie rijden om met de jeugd in contact te komen.
Wanneer dat zal zijn is nu nog onbekend maar het moment dat de bus klaar is zal ik er zijn om ook daar weer verslag van te doen.

Jan Kamminga
Advertentie