04
za, apr
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
SURHUISTERVEEN - Op dinsdag 11 februari 2020 organiseerde VO Surhuisterveen aan de Langelaan 18 een speeddate-ontbijt. Niet om, zo vlak voor Valentijnsdag, de ware liefde te vinden, maar om kennis te maken met verschillende beroepsgroepen. Voor de vijfde keer was de schoolkantine gevuld met ruim 100 deelnemers; leerlingen en beroepsoefenaars. De leerlingen kwamen in korte tijd meer te weten over uiteenlopende beroepen en beroepsopleidingen.


Tussen 8.00 en 9.00 uur schoven de derdejaars leerlingen in vier rondes van tien minuten aan bij verschillende professionals. Er waren diverse sectoren vertegenwoordigd: van bouwbedrijf tot horeca en van administratief medewerker tot ambulancemedewerker. De deelnemers van de speeddate bestonden uit ouders, oud-leerlingen en bedrijven uit Surhuisterveen. VO Surhuisterveen is zeer betrokken met het bedrijfsleven in Surhuisterveen.

Door in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen konden de leerlingen kennis maken met verschillende beroepen en mbo-opleidingen. Werkexploratie, het kennis maken met verschillende beroepen, maakt deel uit van het loopbaandossier. Om de leerlingen aan het einde van klas 4 een goede keuze te laten maken, is het goed om ze zo veel mogelijk ervaringen met allerlei beroepen en opleidingen op te laten doen.

Een aantal leerlingen weet al precies wat ze willen gaan doen, maar een groot aantal leerlingen nog niet. Om leerlingen goed voor te bereiden worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Eén van die activiteiten is het speeddate-ontbijt.

Mocht u over uw beroep willen komen vertellen of een interessante stageplaats kunnen bieden voor onze derde klas leerlingen, laat het decaan Hanneke Blom weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

VO Surhuisterveen bedankt een ieder voor zijn/haar bijdrage voor het speeddate-ontbijt!
Advertentie