15
wo, juli
2 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM. Als aanbieder van de websites www.8karspelennieuws.nl en www.tdielnieuws.nl wilde RTV De Wâlden de nieuwe streekomroep van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel worden. Dit was mogelijk omdat de licentie in dit gebied in juli 2020 afloopt en voor een nieuwe periode van vijf jaar vergeven moet worden. RTV De Wâlden zag serieuze kansen om de inwoners van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel van een ‘lokaal toereikend media aanbod’ (LTMA) te voorzien. Inmiddels hebben echter de huidige lokale omroep van het gebied, RTV Kanaal30, en RTV NOF (Noardeast Fryslân en Dantumadiel) een fusie aangekondigd.

Door de aangekondigde fusie tussen RTV Kanaal30 en RTV NOF ontstaat er in Noordoost Fryslân een streekomroep die aan de eisen van de huidige tijd zal voldoen. Door de licentieaanvraag in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel door te zetten zou dit proces mogelijk verstoort kunnen worden. ‘Daar heeft niemand baat bij, zeker nu in tijden van corona-crisis blijkt dat we elkaar nodig zijn’, laat voorzitter Stefan Veldman weten.
Dit betekent concreet dat RTV De Wâlden zich terugtrekt uit de licentieaanvraag in het gebied van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, zodat de licentie in dat gebied aan RTV Kanaal30 toegekend zal kunnen worden. De medewerkers en de websites van RTV De Wâlden zullen verder gaan in de nieuwe omroep. In een tijd dat regionale nieuwsaanbieders zich meer en meer uit het lokale terugtrekken is een sterke lokale nieuwsvoorziening essentieel. De betrokken omroepen vinden dat er door deze bundeling van krachten een omroep ontstaat die in heel Noordoost Fryslân in de haarvaten van de samenleving zit en in staat zal zijn om de burgers van een lokaal toereikend media aanbod te voorzien.
Advertentie