01
ma, juni
7 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM. Vanaf vandaag deelt de gemeente, samen met de kinderopvangorganisaties in Tytsjerksteradiel, ruim 600 gratis themapakketten uit aan alle 2- en 3-jarige peuters in de gemeente. Omdat peuters door de coronacrisis niet naar de peuterspeelzaal of dagopvang kunnen, missen ze ontwikkelingskansen die zij normaal gesproken op de opvang krijgen aangeboden. In de lespakketjes zitten materialen, ideeën en tips voor activiteiten die de ouders thuis met hun kind kunnen doen. Wethouder Andries Bouwman: ‘We vinden het belangrijk dat peuters zich blijven ontwikkelen ook nu ze thuis zitten. Met dit pakket kunnen zij samen met hun ouders aan de slag.’


Het pakket bestaat uit een aantal werkbladen met het thema ‘Lente’, een boekje, kleurpotloden, vouwblaadjes en een potje lijm met een lijmkwast. Normaal gesproken is er een bijeenkomst voor ouders, waarin de ouders een toelichting krijgen op het thema en de activiteiten op de werkbladen. Vanwege de corona crisis lukt dat momenteel niet. Daarom zijn de pakketjes zo samengesteld dat ze ook zonder extra toelichting gebruikt kunnen worden.
Ouders van peuters die normaal gesproken naar de opvang gaan, krijgen van de opvanglocatie bericht wanneer hun pakketje wordt bezorgd. De pakketjes worden veilig bezorgd. Ouders van peuters die normaal niet naar een peuterspeelzaal of opvang gaan, kunnen een pakket aanvragen via de website van de gemeente Tytsjerksteradiel.
Advertentie