01
ma, juni
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM. ‘Nadat ze de laatste noot gespeeld heeft kijkt ze naar haar beeldscherm. Het is wat spannend om zo voor de camara te spelen, want iedere noot wordt opgenomen. En dan wil ze dat het goed gaat… “Je hebt dit prachtig gespeeld” klinkt vanuit haar computer. Aan de andere kant van de camara steekt haar docent de duim omhoog’. Coronacrisis of niet, de docenten van cultuurcentrum de Wâldsang laten het er niet bijzitten.


De leslocaties mogen dan zijn gesloten zijn tot in ieder geval 28 april, les gegeven wordt er. Kan het niet regulier, dan gewoon met behulp van de mogelijkheden die de moderne techniek biedt. Online les dus. Bijvoorbeeld met live verbindingen, het uitwisselen van filmpjes van studerende leerlingen en instructie door docenten, en het sturen van huiswerk per email. Het doorgaan van de muzikale ontwikkeling van leerlingen, daar gaat het om. En het lekker muziek maken. Juist nu er zoveel leerlingen thuis zijn en de tijd hebben. Het Wâldsang Youtube kanaal is inmiddels ingericht als Digitaal Podium, waar leerlingen van zich kunnen laten horen (inzendingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ook voor basisscholen is er online muziekonderwijs. AMV-docenten van de Wâldsang onderhouden contacten met scholen en bieden lespakketten aan met veel liedjes en activiteiten.
En voor iedereen die juist deze periode ook wel wat met muziekles wil, is er de 10 strippenkaart. Voor 10 lessen……ook digitaal!
Meer informatie en het laatste nieuws is te vinden op www.cultuurcentrumdewaldsang.nl.
Advertentie