01
ma, juni
9 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
SURHUISTERVEEN - Een geweldige avond. Zo noemde voorzitter Reinder Hamersma zaterdagavond de zeventiende editie van het Spavo Spring Concert in Surhuisterveen. Voor een afgeladen volle zaal De Flambou presteerden de muzikanten van brassband Blaast de Bazuin en solisten Iris Kroes en Johannes Rypma op de toppen van hun kunnen. De avond begon met een bijzondere vertolking van Circle of Life uit de filmklassieker The Lion King. De leden van Blaast de Bazuin kwamen zingend de zaal binnen en kregen later hulp van soliste Iris Kroes.

De hoogtepunten regen zich aaneen. Iris Kroes vertolkte I Will Always Love You van Dolly Parton op een geweldige wijze. Veel lof kreeg ze ook voor haar versie van It’s Not Unusual van Tom Jones.
Zanger Johannes Rypma oogstte veel lof voor zijn vertolking van Iedereen is van de Wereld van The Scene. Hij verraste het publiek toen hij een trombone pakte en samen met Blaast de Bazuin de trombonesolo I Wanna Be Like You ten gehore bracht.
Blaast de Bazuin liet van zich horen met een indrukwekkende uitvoering van Imagine van John Lennon en de swingende klassieker Sing Sing Sing van Benny Goodman. Een toegift met Nederlandstalige klassiekers bracht het publiek nogmaals op de banken.
,,Het was een prachtig spektakel”, zei voorzitter Hamersma na afloop. Het publiek was dat met hem eens: zowel Blaast de Bazuin als de beide solisten verlieten de zaal met een lang ovationeel applaus.

Advertentie