30
za, mei
4 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
De 24 uur Waterstof Challenge, oorspronkelijk gepland op 15 en 16 mei, gaat helaas niet door. Normaal gesproken nemen aan de Waterstof Challenge ongeveer 25 teams deel, met een eigen auto die op waterstof rijdt. Vanwege het coronavirus is dat dit jaar niet mogelijk. Toch wil de organisatie Nederlanders een hart onder de riem steken en is, samen met Stichting Present, de 24 uur Social Hydrogen Challenge opgezet, die op 15 en 16 mei plaatsvindt.

Die dag worden, met behulp van een auto die op waterstof rijdt, diverse hulpvragen uitgevoerd die door verschillende landelijke Present stichtingen zijn aangereikt. Ook Buitenpost, Kootstertille en Burgum staan op de kaart van de Social Hydrogen Challenge. Op zaterdag 16 mei wordt één van de waterstofauto’s verwacht bij de aanleunwoningen aan de Eringalaan in Buitenpost, bij Seniorenflat de Koaster in Kootstertille en bij de Oranjestins aan de Prinses Margrietstraat in Burgum. Om bewoners een hart onder de riem te steken, worden door vrijwilligers van Stichting Present De Wâlden bloemen uitgedeeld, die zijn gesponsord door de plaatselijke bloemisten en andere ondernemers.
De waterstofvoertuigen zijn gedurende deze 24 uur online te volgen via https://elektricitijdrit.nl/24shc en van iedere uitvoering kan een foto of videomoment worden gemaakt. Uiteraard worden alle hulpvragen uitgevoerd op gepaste afstand en overige coronaregels. Chauffeur Arjen de Putter rijdt met zijn waterstofauto door Noord Nederland.

Stichting Present
Stichting Present is een makelaar in maatschappelijke betrokkenheid. Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zo brengen we een beweging op gang in de samenleving waarbij meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Present is een landelijke organisatie, met 75 lokale stichtingen door heel Nederland en biedt daarmee de mogelijkheid om je in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.
Wilt u Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) handen en voeten geven? Dan is een samenwerking met Present de overweging waard. Present kan u helpen om impact te hebben in de lokale samenleving waar uw bedrijf is gevestigd. Deelname levert inspiratie en verbondenheid op voor het hele bedrijf. Collega’s werken met elkaar in een heel andere setting. Teambuilding op zijn best! Zie voor meer informatie www.stichtingpresent.nl
Advertentie