30
za, mei
4 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HARLINGEN. Elke donderdag van 20.00-20.45uur. Start donderdag 21 mei 2020 Waar? De keermuur van Harlingen, beginnend bij het station Harlingen Haven
Hoe? Demonstratie door stil te staan op de keermuur met maximaal 30 mensen en anderhalve meter afstand. Spandoeken, borden met de boodschap #500kinderen #weeswelkom #keerhettij En als je wilt draag iets wits -een T-shirt, een sjaal, een hoed, een trui-.

Op donderdag 21 mei 2020 vragen wij het kabinet het tij te keren. Met toestemming van burgemeester Roel Sluiter mogen wij met 30 personen op de keermuur van Harlingen ‘coronaproof’ demonstreren en onze boodschap uitzenden.  De boodschap is duidelijk: Nederland maak een begin en haal #500 kinderen uit de Griekse kampen. Keer het tij!
Meer dan 70 gemeenten zijn bereid om de kinderen op te vangen, het NIDOS is er klaar voor, het UNHCR is er klaar voor. 11 Europese landen nemen al alleenreizende kinderen op. Nederland doet nog steeds niet mee en kijkt weg.

Het is aan ons om duidelijk te maken dat wij dit tij willen keren. Wij vinden dat Nederland medemenselijkheid moet tonen. Onze oproep is dan ook : Kabinet kijk niet weg van een humanitaire ramp en wacht niet meer, maar maak een begin door in ieder geval 500 alleenreizende kinderen een veilige plek in Nederland te bieden.
Wil jij mee doen? Dat kan!
Gezien de coronamaatregelen is het van belang dat je je aanmeld. Zo kunnen wij de verschillende demonstraties indelen en goed organiseren en de maatregelen handhaven. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer info kunt u contact opnemen met
Stephanie Geurtz 06 58825658
Brigitta Scheepsma 06 110850
Advertentie