30
za, mei
3 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM. Dinsdag bracht de Commissaris van de Koning Arno Brok een werkbezoek aan het bedrijf Interay Solutions in Burgum. Hij werd ontvangen en rondgeleid door burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel en Wessel Koning, directeur van Interay Solutions.

Deze producent van hoogwaardige electronica is momenteel druk met de productie van o.a. beademingsapparatuur. Met het snel oplopende aantal coronapatiënten dreigde er eind maart een tekort aan beademingsapparaten te onstaan. Samen met studenten van de TU in Delft ontwikkelde Interay Solutions daarom in korte tijd een prototype. Daarna kon de productie van beademingsapparaten al snel worden gestart. Wessel Koning:”De hoop en verwachting was om hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het in leven houden en herstellen van coronapatiënten.”

De Commissaris van de Koning Arno Brok kreeg een rondleiding door het bedrijf en sprak met de medewerkers. Hij was onder de indruk en gaf aan het een prachtig, idealistisch en duurzaam initiatief te vinden. “Het bedrijf hoeft er niet aan te verdienen, de winst wordt ingezet voor het behoud van de werkgelegenheid. Bewonderenswaardig hoe dit is opgepakt en hoe het bedrijf in zeer korte tijd deze belangrijke internationale bijdrage heeft geleverd.”
BurgemeesterJeroen Gebben: “Mooi dat onze Commissaris van de Koning interesse toont in dit mooie bedrijf met hoogwaardige technologie en een warm hart voor haar personeel."
Advertentie