04
do, juni
4 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HURDEGARYP - Maandagmiddag heeft Rita Looij de eerste optrommel trommel ontvangen. Dit ‘koekblik’ is gevuld met een enquête die namens en in overleg met het bestuur van MFC It Maskelyn door 2 studenten van het NHL in Leeuwarden is opgesteld. Het doel van deze enquête is om It Maskelyn nog meer ‘It hûs fan en foar ’t doarp’ te laten worden. Deze trommel met de enquête zal zoveel mogelijk in het hele dorp, per straat, rond gaan. De vragen kunnen anoniem én op naam worden ingevuld en is uiteraard geheel vrijblijvend.


Maandagmiddag kwamen ondergetekende en de dames Tialda Zwart en Hanneke v/d Zee aan bij het winkelcentrum in Hurdegaryp waar in de woningen er boven de ontvanger van de eerste ‘optrommel trommel’ Rita Looij woont. Tialda en Hanneke hadden de 4 trommeltjes met daarin de enquête formulieren bij zich. Rita Looij had de eer om de eerste trommel te mogen ontvangen.  Na het aanbellen was Rita eigenlijk best wel snel bij de deur van haar appartement. Ze wist dat we zouden komen ……

We werden uiteraard binnen uitgenodigd maar al bij de voordeur mocht Rita haar trommeltje in ontvangst nemen. In de trommel meerdere exemplaren van de enquête en het is bedoeling dat de ontvanger deze enquête invult en dan doorgeeft aan in dit geval haar buren. Uitleg hierover staat aan de binnenzijde van het trommeltje.

De ingevulde formulieren mogen weer in de trommel maar mogen ook ingeleverd worden in It Maskelyn.

Op de formulieren vragen over en ‘voor’ It Maskelyn, met als ‘strekking’ om hoe It Maskelyn nog beter kan zijn én blijven. De vragen zijn in overleg met het bestuur van It Maskelyn opgesteld door 2 studenten van het NHL in Leeuwarden, Sharissa Elmers en Fiona Goettsch zijn deze 2 studenten.

Een voorbeeld van een aantal vragen zijn, ben je bekend met It Maskelyn’ en zo ja, waar mee dan ? ook de vraag ‘kom je wel eens naar It Maskelyn’ is er eentje. Ook ‘nee’ is dan een antwoord mogelijkheid natuurlijk. Het antwoord 'nee' heeft dan wel een deel 2, ‘waarvoor zou je dan wél willen komen’

Een aantal vragen die in ongeveer 10 a 15 minuten ingevuld kunnen worden.Het is overigens zeker geen verplichting om het formulier überhaupt in te vullen, de trommel dan wel naar je buren brengen is dan wel iets wat de studenten maar ook It Maskelyn graag ziet.

‘Hou de trommel in beweging’ een mooie ‘kreet’ maar de bedoeling is wel dat veel inwoners de trommel en haar enquête (kunnen) invullen zodat op niet al te lange termijn de resultaten bekend kunnen worden gemaakt.

Jan Kamminga

Advertentie