11
za, juli
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
DROGEHAM. De stichting Jongerenwerk Drogeham heeft van het Oranjefonds een bijdrage van 5000 euro ontvangen.
Onder de naam Mei Elkoar Yn Droegeham (Meyd) is het dorp druk met het realiseren van een nieuw dorpshuis De Doarpskeamer. Het jeugdhonk waar voorheen Stichting Jongerenwerk Drogeham activiteiten organiseerde voor de jongeren binnen Drogeham, wordt omgetoverd tot een huiskamer voor jong en oud. Doel daarvan is het bevorderen en stimuleren.van de leefbaarheid van het dorp.

Omdat er voor het dorpshuis nog heel wat moet gebeuren, zoals verven en de bar opknappen om het ‘huiskamer’ gevoel te krijgen, heeft het dorp bij het Oranje Fonds aangeklopt, en met succes. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat.

De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij onder andere de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven, Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.
Advertentie