04
di, aug
3 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
LEEUWARDEN. Vanaf 9 juli 2020 kunnen personen of organisaties zich aanmelden voor de provinciale prijs voor behoud en de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Fryslân. Een persoon of organisatie voordragen voor de prijs mag ook. De inschrijftermijn staat open tot 1 september 2020. De Anita Andriesenprijs wordt in het najaar van 2020 uitgereikt.

Projecten of initiatieven uit de periode van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2019 komen in aanmerking voor de prijs. Het thema voor deze vierde editie van de prijs is ontwerpkracht. De onderwerpen klimaatverandering, landbouwtransitie, energietransitie, verstedelijking, mobiliteit, biodiversiteit zorgen vaak voor tegengestelde belangen. De adviescommissie is op zoek naar initiatieven die zorgen voor verbindende perspectieven en duurzaam ruimtegebruik.

De winnaar ontvangt een bedrag van € 10.000. De prijs is bestemd voor de organisatie van een publieksevenement rondom het project van de winnaar. Zo kunnen de inwoners van Fryslân kennis maken met ruimtelijke kwaliteit vanuit het perspectief van de winnaar.

Adviescommissie
De winnaar van de prijs wordt gekozen door een adviescommissie. De adviescommissie bestaat uit 5 leden:
Sandra van Assen (stedenbouwkundige en architect)
Ankie Boomstra (specialist kunst in de openbare ruimte)
Mathijs Dijkstra (landschapsarchitect)
Bertus de Jong (landschapsarchitect)
Jelle de Jong (architect)

Over de prijs

Politica Anita Andriesen (1957 - 2008) droeg ruimtelijke kwaliteit een warm hart toe. Zij zette zich onvermoeibaar in voor het ‘goud van Fryslân’: de ruimte, het landschap en de cultuurhistorische identiteit. De Friese prijs voor ruimtelijke kwaliteit draagt daarom haar naam.

Kijk voor het reglement en het aanmeldformulier op: www.fryslan.frl/anitaandriesenprijs
Advertentie