13
do, aug
1 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
Verhuizen, veel mensen doen of moeten het regelmatig doen. Ook Iterij De Fuorman uit Hurdegaryp ging verhuizen. Niet echt ver verhuizen qua afstand maar wel naar een prachtig nieuw pand aan de Burgemeester Drijberweg/van Helsdingenstraat. Bij binnenkomst zie je de prachtige ruimte die er nu is. Zowel voor de gasten als voor de medewerkers. Ook de keukens zijn zeer overzichtelijk en goed ingericht. Zaterdag was het feest, frietjes voor de kinderen werden uitgedeeld. Eigenaresse Jellie Wiersma en het personeel maar ook de vele klanten waren er blij mee.

Investeren voor de toekomst, Jellie Wiersma van Iterij De Fuorman durfde het aan.
Haar ‘vorige’ pand waarin de iterij zat was in het winkelcentrum en was veel kleiner. De plannen waren er al best wel lang maar afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver, de eerste frietjes, snacks, ijsjes en al dat andere lekkers kon in het nieuwe pand besteld, afgehaald of ter plaatse gegeten worden.

Zaterdag was het feest, 2 ‘wandelende patatjes’ brachten puntzakjes friet naar het winkelende publiek maar ook rondom het nieuwe pand. Voor de kinderen was er heerlijk softijs en 2 best grote spring kussens. Een meisje van een jaar of 6 vertelde het eerlijk, ‘ik heb al 3 ijsjes gehad en al twee keer frietjes’. Verder kreeg ik niets te horen, ze ging weer spelen in dat grote springkussen

Natuurlijk was er de mogelijkheid om alles eens goed te bekijken.
Nieuw is of hoeft niet altijd mooi te zijn maar dit pand en de inrichting is wel erg mooi geworden. De ruimte een beetje achterin is als keuken ingericht, overzichtelijk en prima om in te werken. De counter waar de klanten voor staan is ruim en overzichtelijk. Ook de oven waar de snacks en frietjes verantwoord worden gebakken is echt groot. Er staan een flink aantal tafeltjes waar gegeten kan worden. Ook het terras is keurig ingericht.
Zelfs ‘boven’ op de 1e etage staan een aantal tafels waar gegeten kan worden.

Deze zaterdagmiddag was er veel personeel aanwezig omdat het best druk was. Natuurlijk werden die ijsjes en patatjes uitgedeeld maar veel Hurdegarypers wisten de iterij al te vinden voor het lekkers.
Ook de 2 ingangen vielen op, eentje aan de kant van het winkelcentrum maar ook eentje aan de Van Helsdingenstraat.
Een prachtig nieuw bedrijf op een plek waar menig Hurdegaryper ‘vroeger’ ook al zijn snackje en alles wat er bij zou kunnen haalde, het kan nu dus ‘gewoon’ weer.

Jan Kamminga

Advertentie