14
di, juli
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Met een echt prachtige vertolking van ‘dialecten’ van Jochem Myjer won Menno Poeze vrijdagavond in Glinstra State in Burgum de Playback show georganiseerd door het FCJT. De grote zaal zat behoorlijk vol om de 19 acts te gaan zien. Zeer diverse optredens waren er, eigenlijk allemaal even mooi. De jury had lang nodig om de winnaar te kiezen, de top 4 zat erg dicht bij elkaar. Menno won met een geweldig stuk cabaret wat erg mooi werd geplaybackt inclusief de (vele) bewegingen die de echte artiest op het toneel ook laat zien.

Vrijdagavond 19.30 uur. Het podium van Glinstra State staat klaar. De kinderen die de acts gaan playbacken zijn er ook klaar voor.
Er waren deze avond 19 optredens die zeer divers waren. Welke organisator van een groot feest krijgt de Spice Girls, Focus, Justin Bieber, Michael Jackson, Jochem Myjer, Gerard Joling en zelfs Jan Smid op het podium in een 2 uur durende show.
Oke het was een playback show waar kinderen de hoofdrol speelden maar toch …….

Mooi snel achter elkaar en met maar een korte pauze waren de optredens snel achter de rug. Een paar verdienen zeker net even wat meer aandacht. In 'willekeurig' volgorde waren dat bijvoorbeeld Sybrant, Stevan en Marnix die verkleed als zeer ‘tuttige’ dames Tokkie Tokkie vertolkten. De jongens eeee sorry meisjes deden het echt geweldig.
Ook Lianne, Froukje, Marrit, Dany en Margriet hadden een erg mooie act. De Spice Girls werden bijna levensecht op het podium gezet. De dans was erg goed en zelfs het playbacken van de zang klopte gewoon precies.
Ingrid, Nynke en Femke vertolkten Kissis. Ik had er nog nooit van gehoord laat staan dat ik het liedje kende maar de zeer goed voorbereide jury had eerder op YouTube gekeken en deze 3 dames vertolkten het lied meer dan uitstekend’
De eerder genoemde Jochem Myjer geplaybackt door Menno was echt de top act van de avond. Het moeten vele uren oefenen gekost hebben om het zo mooi te krijgen. Elke beweging met handen, voeten en eigenlijk het hele lichaam klopten gewoon. U heb deze act vast wel eens gezien, Jochem Myjer met ‘dialecten’. Meerdere dialecten komen aan de beurt maar ons Frysk is ‘by far’ de mooiste. Zoek het maar een op op youtube, herkenning zal er gelijk zijn.

Deze 4 kort omschreven acts waren respectievelijk de 4e, 3e, 2e en eerste prijs winnaars. Die andere acts waren ook allemaal erg mooi maar vielen dus (net) niet in de zeer gewilde prijzen

Jan Kamminga

Advertentie