06
ma, apr
4 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
SURHUISTERVEEN - In het verzorgingshuis “It Suyderhuys” in Surhuisterveen vierde mevrouw van der Veen-Stientra donderdag haar 102e verjaardag. Ook dit jaar kwam burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen bij haar op bezoek, om haar een cadeau te overhandigen en de felicitatie’s te brengen. Mevrouw van der Veen is de oudste inwoonster van de gemeente Achtkarspelen. Vorig jaar kwam de burgemeester ook bij haar op bezoek toen zij 101 jaar oud werd. Hij hoopt dat hij volgend jaar haar weer mag gelukwensen met haar hoge leeftijd.

Janna Stienstra is haar meisjesnaam. Ze is geboren op 9 februari 1915 in Harkema. Samen met haar man heeft ze jaren op de Warmoltstrjitte 110 gewoond. Waar haar man Siebe van der Veen een zelfstandige melkrijder was. Hij had een Ford met een V8 motor wat in die tijd een bezienswaardigheid wat. Met zijn vrachtwagen haalde hij de melk bij de boeren vandaan en bracht deze naar de fabriek. Hij fietste elke week naar Boarnburgum waar hun eerste achterkleinkind is geboren. Op zijn Spartamet fietste hij vanuit Harkema naar hun kleindochter om haar zoon te bewonderen. Siebe van der Veen mocht 81 jaar worden.

Janna heeft samen met haar man Siebe 1 dochter mogen krijgen. Helaas is hun dochter op 58 jarige leeftijd komen te overlijden. Haar dochter heeft twee dochters en een zoon mogen krijgen. Deze drie kleinkinderen zorgen met liefde voor hun beppe. De achterkleinkinderen komen geregeld over de vloer bij mevrouw van der Veen-Stienstra. Ook haar schoonzus komt geregeld op visite.

Mevrouw van der Veen verkeerd in goede gezondheid en is nog goed bij de tijd. Ze weet alles wat er om haar heen gebeurd. Een achterkleinzoon was op de ochtend dat de burgemeester op de koffie kwam ook aanwezig. Hij studeert in Groningen. Dat weet mevrouw van der Veen heel goed te vertellen. Ook dat er nog een achter-achterkleinkind op komst is weet ze.

Het is bijzonder om te zien, dat haar kleinkinderen mevrouw verzorgen. Een kleindochter verzorgt haar beppe al 10 jaar. Daarnaast nemen haar zus en schoonzus de zorg voor beppe ook op zich. Dat zie je niet vaak, dat de kleinkinderen zo op hun beppe passen. De achterkleinkinderen komen daarnaast ook geregeld langs. Het is één en al gezelligheid bij mevrouw van der Veen.

Marlies Glas

Advertenties
Advertentie