09
do, apr
8 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Na heel veel voorbereiding is op Koningsdag de Memory Route Tytsjerksteradiel app online gegaan. 60 personen verdeeld over de gehele gemeente vertellen hun persoonlijke verhaal en nemen u mee naar die verhalen en de locaties.


De app is eenvoudig te downloaden door de volgende stappen te volgen; Download de app IZI Travel op uw smartphone, zoek naar "Memory Route" of routes in je omgeving en start de route en bekijk en beluister de verhalen.

Het is druk op het Pleats plein kort voor 10.30 uur, net als in de Schoolstraat eigenlijk omdat daar een grote vrijmarkt was. Ook op de Markt was het druk omdat daar ruim 50 militaire voertuigen stonden die in 2 etappes een route reden in en ruim rondom Burgum.
Later was op het Pleats plein nog een kinderfeest.

Marcel Smit zong voor de bezoekers waarvan veel ‘omstekeerd’ gingen, veel winkelend publiek van de vrijmarkt draaide zich om, om naar het Pleats plein te komen.

Menno Steenland vertelde op zijn eigen zeer gedreven manier over deze erg mooie app. Om klokslag 10.30 uur kwam de Burgumse ‘dorps taxi’, de Burgummobyl aanrijden met daarin de bedenkers van deze app, de heren Loek Punt en Jaap Krediet. Deze 2 heren hadden ook de eer om ‘op de grote knop’ te mogen drukken om zo de app officieel in gebruik te stellen
Na het aftellen en mooie woorden ging de app online. Nu kan iedereen die het wil de app downloaden en zo al de persoonlijke verhalen over echt heel veel erg mooie onderwerpen zien.

De mensen die de verhalen vertellen zijn net als de verhalen zelf zeer divers en allemaal erg mooi én gepassioneerd.
Ook de ‘kersverse’ jonkfrou Geesje Duursma, ze werd een dag eerder ‘ridder’ sprak tot de aanwezigen, ze is één van de drijvende krachten achter Oranje Ferbynt. Het gemeenschapsfonds Oranje Ferbynt is zeer betrokken geweest bij dit project.

Het downloden gaat als volgt;
Download de app IZI Travel op uw smartphone
Zoek naar "Memory Route" of routes in je omgeving
Start de route en bekijk en beluister de verhalen.

Normaal maak ik natuurlijk zelf de foto’s bij de evenementen waar ik over schrijf. Een auto besturen, ik was deze ochtend de vrijwillige chauffeur op de BurgumMobyl, én foto’s maken gaat niet samen, maar niemand minder dan Freddy de Haan, u kent hem vast wel hij is raadslid voor het FNP in de gemeente Tytsjerksteradiel, nam mijn camera ‘spontaan’ over en schoot de onderstaande prima foto’s. Freddy; namens Kanaal30 en mij zelf bedankt.


Tekst: Jan Kamminga  

Foto's: Freddy de Haan

 
Advertentie