14
di, juli
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Koningsdag, 13 uur stipt. Het Pleatsplein in Burgum loopt alweer vol om een uur lang bezet gehouden te worden door kinderen die genieten van De Coolkids Party.


Pieter, Djoeke en Hans zagen voor het podium wel heel veel kinderen die ruim een uur helemaal uit hun dak gingen.
Zingen, dansen en springen was zo ongeveer het hoofddoel. Ook de (groot) ouders werden vriendelijk verzocht mee te dansen, ze deden het allemaal.

Als eerder gemeld in een flink aantal berichten op deze site was het een drukke Koningsdag in de regio en zeker in Burgum waar ook voor de kinderen erg veel was georganiseerd. De vrijmarkt waar veel kinderen met hun spulletjes zaten was er maar eentje van.
Die vrijmarkt was mooi maar kort voor 1 uur hadden de kinderen iets anders te doen, naar het Pleats plein waar de Coolkids Party met Pieter Meindersma, Djoeke Numan en Hans Postma op het podium stonden om de kinderen ruim een uur te vermaken.

Liedjes zingen, dansen en springen en dat een uur lang, het was erg gezellig.
Het mooie bij De Coolkids Party is dat de 3 presentatoren zelf misschien nog wel harder dansen en springen dan de kinderen. De kinderen konden zo nu en dan even uitrusten maar het feest ging door, ook voor die ‘grote kinderen’ op het podium.

Eigenlijk is bij de Coolkids Party niet alleen het kind of de kinderen die centraal staan. Ze zijn wel de belangrijkste gasten maar ook de ouders ontspringen de dans niet, sterker nog ook deze personen worden er regelmatig bij betrokken en moeten ……. dansen.

Een aantal kinderen wonnen zelfs een prachtige prijs, erg mooi om te zien is dan hoe de kinderen de opdrachten van Pieter, Djoeke en Hans ‘opvolgen’.
Een prachtige discostaaf was na een dans voor een meisje die het eerst helemaal niet eens door had. Haar gezicht sprak boekdelen, ze was bij!!
De stoere rocker die even later een met een echte lucht gevulde luchtgitaar won was ook best wel tevreden. De rest van de Coolkids CD liedjes werden allemaal luidkeels meegespeeld door hem.
Het meisje welke de echte CoolKids cd won was er stil van, een stilte van blijdschap maar ook een beetje ‘wat moet ik in dat ding (microfoon) zeggen’.
Die ‘opdrachten’ waren zeer divers, moesten ze springen, de kinderen deden het allemaal, de ogen dicht doen, niemand waagde het om ze ook maar even open te doen. Rondjes draaien ? ze waren er eventjes dronken van.
Opvallend het geluidsniveau, niet dat wat geluidsman Marco regelde, dat was uitstekend, maar juist dat van de kinderen. Helemaal als Hans een paar keer riep ‘ik hoor jullie niet’. Hoe luid dan zo rond de 75 kinderen kunnen schreeuwen is echt heel wat decibellen.

Na afloop is het eigenlijk nog niet afgelopen, de 3 presentatoren willen dan graag met de kinderen op de foto. Alle kinderen willen dat natuurlijk. Niet van die strakke ‘in het gelid’ foto’s maar allemaal een beetje gek.
Nu heb ik zelf al vaker dit trio zien optreden (en Hans solo) maar dit is altijd een prachtig fotomoment. De kinderen genieten, het presentatie trio natuurlijk ook, dan moet een fotograaf het wel leuk vinden, wat ook echt wel zo is.

Wat die Koning betreft, als hij er was geweest had hij zeker mee gedanst. De schone taak voor ‘Burgum’ welke actieve commissie dan ook om misschien volgend jaar de Koning uit te nodigen. Als de Koning komt, komt de Coolkids party ook weer. En ik …… ik sta vooraan om weer een hele serie foto’s te maken.

Jan Kamminga  

Advertentie