06
ma, apr
4 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
TWIZEL - Als hun nieuwe tapmelk en honing verkooppunt dagelijks op de belangstelling zou kunnen rekenen zoals dat zaterdag bij de opening het geval was dan zouden er dagelijks verkeersregelaars aan te pas moeten komen bij de boerderij van Johannes en Getje aan de Tjerkebuorren 43 te Twijzel. Aan de smaak van de heerlijk volle gekoelde biologische melk of kwaliteit van de eveneens biologische honing zal het niet liggen. Deze nodigen uit voor een regelmatig bezoek aan het melktappunt waar men zich zelf kan bedienen.


Boer Johannes Marinus en zijn vrouw schakelden enige jaren geleden bewust over van regulier- naar biologisch boeren. Niet alleen omdat de tijden hiervoor economisch gunstig zijn maar vooral uit overtuiging en inzicht met betrekking tot het belang van biodiversiteit. Ook het preventief gebruik van antibiotica is in het bedrijf van Marinus niet aan de orde.

Burgemeester Gerbrandy, zelf boerenzoon, sprak zijn overtuiging uit dat biologische melkhouderij waarbij ook oog is voor dierenwelzijn de toekomst heeft en noemde Marinus in dit opzicht een foaroprinner.

Ook presenteerden zich Biokapsalon Puur Couleur uit Noardburgum met natuurlijke haar- en huidverzorgingsproducten, Bloemenparadyske Kollum met natuurlijke bloemstukken, voorjaarsbollen en cadeau artikelen en ten slotte Binnen Markt Buitenpost met biologische hapjes.

Johan Veenstra

Advertenties
Advertentie