01
ma, juni
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Femke Galama is afgelopen zaterdag, 27 mei 2017, met 92 punten winnaar geworden van De Klank fan Fryslân. Het provinciale solistenconcours voor blazers en ensembles trok maar liefst 67 deelnemers naar De Lawei in Drachten. In de derde en vierde divisie wisten twee cornettisten de zege op te eisen. Eveline Rianne Boonstra van De Nije Bazun Britsum kwam in de derde divisie met negentien deelnemers tot 90 punten en Koen van der Molen van Da Capo Drogeham werd in de vierde divisie met 89 punten de winnaar.

Femke speelde op altsaxofoon het stuk Fantaisie van Jules Demersseman. De muzikante van Eensgezindheid Tjerkwert en EMM Oudega bleef hiermee in de net boven Marlinde Wenselaar en Gerbrich Greidanus in de eerste divisie. De juryleden Luuk Tuinstra en Jan Vermaning beloonden die optredens met respectievelijk 91 en 90 punten.
In de tweede divisie ging Dineke Krol met de overwinning naar huis. Zij speelde Concertino. De trompettiste van onder andere Concordia Drachten wist met 90 punten Fransje Meijerink net een puntje achter zich te houden.
In de derde en vierde divisie wisten twee cornettisten de zege op te eisen. Eveline Rianne Boonstra van De Nije Bazun Britsum kwam in de derde divisie met negentien deelnemers tot 90 punten en Koen van der Molen van Da Capo Drogeham werd in de vierde divisie met 89 punten de winnaar.
In de vijfde divisie trok Anna de Jong van Euphonia Wijnjewoude aan het langste eind. Op bugel speelde zij met zijn Hippo-hop 83 punten bij elkaar. Akkelien Feenstra van Excelsior Ferwert pakte op cornet het zilver met 82 punten. Marleen Antoinette Krol van Blaast de Bazuin Nij Altoenea kroonde zich tot kampioen van de vijf instrumentalisten in de jeugddivisie. Haar Baroque Concertino 84 punten op, vlak voor Jorian Boonstra met 83 punten.
Alle divisiewinnaars mogen deelnemen aan het Nationaal Kampioenschap voor solisten op 7 oktober 2017 in Theater Zuilen in Utrecht.
De volgende editie van De Slach fan Fryslân is op zaterdag 26 mei 2018
Advertentie