31
zo, juni
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
TWIJZEL - Vorige week bracht het college van Achtkarspelen een bezoek aan Twijzel. Plaatselijk Belang had voor het bezoek een programma opgesteld en zowel de gemeente als dorpsbelang hadden een aantal punten waarover ze graag met elkaar in gesprek willen. Het college is welkom geheten in dorpshuis de Bining. Daar werd, onder het genot van een kop koffie met wat lekkers, de agenda besproken en ervaringen uitgewisseld. Plaatselijk Belang is blij met de ontwikkelingen in de Twizelermieden.

Met de aanleg van een goed begaanbaar pad tussen de Njoggen âlde mantsjes en de Miedwei ontstaat een mooi wandelrondje door het gebied. Hierna nam het college een kijkje in voormalig jeugdhonk “de Klink”. De Klink fungeert nu als dorpsbibliotheek. Er kunnen boeken worden geleend en een kopje koffie worden gedronken. Het is er vaak erg gezellig aldus het bestuur van PB. Het college kon zich dat goed voorstellen.

Hierna volgde een wandeling door het dorp waar verschillende zaken zijn bekeken en besproken. De wandeling voerde ondermeer langs het oude korfbalveld, de speeltuinen en het veldje aan het Beukerpaedtsje. Hier heeft Plaatselijk Belang concrete ideeën voor de aanleg van een jeu de boule baan.

Het bezoek is onderdeel van een toer die burgemeester en wethouders voor de zomer langs alle 11 dorpen in de gemeente leidt. Het college wil zichtbaar en benaderbaar zijn en in gesprek komen met inwoners en belangenorganisaties.
Advertentie