09
do, apr
8 Nieuwe art.
Volg ons:       Nu live:
×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but nieuws/mediacafe6nov is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Laatste radio nieuws
mediacafeBURGUM - Het is vrijdag 4 november en er is weer Mediacafé bij RTVkanaal30 in Glinstra State. Mediacafé is een gezellige en informatieve avond voor de vrijwilligers. Er is een hoge opkomst en de zaal is goed gevuld. Na het officieel gedeelte en een korte pauze is Willem ‘Waldpyk’ aan het woord. Willem heeft heeft goede herinneringen aan de Lokale Omroep Tytsjerksteradiel. Daar heeft hij een aantal jaren gewerkt. Momenteel werkt hij bij Omrop Fryslan en vertelt hij enthousiast over zijn programma 'Noardewyn'.

Het voltallige bestuur is ook aanwezig. Er zijn een aantal mededelingen vanuit het bestuur. Ook zijn er een aantal nieuwe medewerkers bijgekomen die even voorgesteld worden. De medewerkers worden bijgepraat door het bestuur over de intentie om te onderzoeken of we een streekomroep kunnen vormen met RTVNOF. Nog wat vragen worden door het bestuur beantwoord. Ook wordt Klaas Antuma, voormalig secretaris, nog even bedankt bij zijn inzet bij de omroep. Hij is nu wethouder in de gemeente Achtkarspelen.

Na het officieel gedeelte en een korte pauze is Willem ‘Waldpyk’ aan het woord. Willem heeft heeft goede herinneringen aan de lokale omroep van Tytsjerksteradiel. Daar heeft hij een aantal jaren gewerkt. Hij weet nog goed dat ze een optreden van Strawelte op de lage weg in de studio hadden. Echter er kwamen zoveel mensen op af, dat de lage weg op een gegeven moment vol stond met mensen. Dat hadden ze echter niet voorzien en waren verrast. Hij heeft ook een tijdje bij radio 3 gewerkt voor de VARA en ook wel teksten geschreven voor Henk Westbroek. Op een gegeven moment is hij gebeld door Omrop Fryslan. Hij heeft een jongerenprogramma gehad en deed radio reportages. Ook heeft hij een mooie sporttijd gehad bij Harkemase Boys. Hij heeft verslag gedaan van twee bekerwedstrijden bij FC Heerenveen. Topscorer heeft hij 11 jaar gedaan. Enthousiasme en zelf initiatief nemen zijn belangrijke ingrediënten. Negen jaar geleden is Noardewyn ontstaan, een muzikaal ‘dorpsplein’ en daarbij een een eigen u-tubes kanaal. In het begin elke dag een uurtje live muziek, 5 dagen in de week. Hij heeft liefde voor de muziek en dit is duidelijk zijn ding. Het was eerst een klein programma, maar is langzaam opgebouwd tot het programma wat het nu is. Zijn u-tubes kanaal wordt soms wel 200.000 keer bekeken. Zijn programma is een redelijk begrip in de muziekwereld. Er zijn al heel wat artiesten geweest en een daarvan is de Ier uit Dublin, Rob Murphy, ook present. Ook Frans Bouwer en Jan Smit zijn in zijn programma geweest. Zelfs Peter pan speedrock kwam even voorbij. Ook speelde toen de carnavals vereniging, wat goed samen ging. Na de optredens zat men gezellig gebroederlijk aan de tafel. Ook Jack Bottleneck, blues zanger, komt vaak terug in zijn programma en heeft mede door zijn programma succes gekregen. Hij is de manager van deze jongen uit Damwoude en doet dit met veel plezier. Hij gebruikt geen draaiboeken. Het is een prettige chaos. Hij heeft oogcontact met de de audio mixer, monitor mixer. De cameramannen zijn jongens uit de praktijk. Het zijn professionals.

Willem wordt door Gert Nitters hartelijk bedankt voor zijn boeiende verhaal. Als dank krijgt hij twee mooie boeken. Er is nu gelegenheid voor een hapje en drankje en iedereen kan nog even bijkletsen. Het was een geslaagde bijeenkomst en volgend voorjaar staat er weer een nieuw Mediacafé voor de vrijwilligers van RTVkanaal30 op de planning.

{gallery}nieuws/mediacafe6nov{/gallery}

 

Vandaag op de radio

06:00 - 09:00 uur
Doorgifte Omrop Fryslân
10:00 - 12:00 uur
Een Nieuwe Week (Herh.)
12:00 - 13:00 uur
Doorgifte Omrop Fryslân
13:00 - 14:00 uur
Soulparade
17:00 - 19:00 uur
It lûd fan..... / locatieuitzending (incidenteel)
19:30 - uur
Gemeenteraad (incidenteel)
20:00 - 21:00 uur
It lûd fan Leo (live)
23:00 - 23:59 uur
NPO doorgifte: Met het oog op morgen
Advertenties
Advertentie