04
do, juni
4 Nieuwe art.
Volg ons:       Nu live radio: Klik hier voor de live uitzending

Laatste radio nieuws
BURGUM - Bjusterbaarlijk, het jongeren radioprogramma van Kanaal30, eens per 14 dagen live op de radio, had deze keer wel een heel lekker onderwerp. De Smaak van Friesland. Dit is een toneel voorstelling met en over eten. 7 Personen uit Friesland vertellen over wat ze met eten hebben en tijdens die verhalen word er op het podium van De Harmonie gekookt. Na de voorstelling eten de bezoekers en spelers een heerlijk diner. Presentatrice Rita Looij, had 2 gasten in de studio, Asmahan Seghrouchni en Inge Koke. De voorstellingen zijn op 23, 24 en 25 oktober te zien, aanvang 18 uur.


Altijd gezellig in de Kanaal30 studio op woensdagmiddag in de oneven weken. Vanaf 15 uur is er dan heerlijke ‘oude’ muziek uit de jaren 40 en 50 uit de vorige eeuw in ‘Heerlijkheden uit het verleden’ gepresenteerd door Sjoerd Schilstra.  Daarna Rita Looij met haar Bjusterbaarlik, een programma voor de wat jongere luisteraar maar ook zeker voor de wat ‘minder’ jonge luisteraars. Vanaf 17 uur tot 19 uur  ‘Blasmusik im Herzen’ gepresenteerd door Annelies en Durk van der Duim. Dit is een blaasmuziekprogramma vol Egerländer walsen, marsen en prachtige polka's.

Tijdens mijn aanwezigheid tussen 16 en 17 uur was ik bij Bjusterbaarlijk. Presentatrice Rita had deze keer 2 gasten, Inge Koks en Asmahan Seghrouchni. Ze spraken live over ‘De Smaak van Friesland’ een theatraal programma in schouwburg De Harmonie in Leeuwarden waar Rita en Asmahan ook op het toneel staan. Rita gaat zelfs zingen op het toneel. De voorstelling begint om 18 uur en de eerste anderhalf uur zitten de bezoekers aan mooi gedekte tafels en op het toneel word gezongen, gesproken én gekookt. 

Zelf heb ik vele jaren in restaurants gewerkt  en weet zo ongeveer wel wat eten is. Soms vies maar ook heel vaak lekker. Maar eten is veel meer dan lekker …. denk dan ook aan emotie, beleving en gezelligheid. Nog veel meer eigenlijk, politiek, macht maar ook is beleven en overleven is of zijn onderdelen. In deze voorstelling gaat het over deze, en andere facetten en de toneelspelers vertellen over hun aandeel en beleving aan eten. Ook zal er tijdens de voorstelling live gekookt worden op het toneel. En na de voorstelling eten medewerkers aan deze productie samen met de bezoekers de heerlijke gerechten die kort daarvoor gecreëerd zijn op het podium.

Meer info op www.harmonie.nl bij het menu agenda.Bjusterbaarlijk lekker zal deze voorstelling gaan worden en lekker Bjusterbaarlijk was dit live uurtje radio. De uitzending is via de site van kanaal30.nl terug te luisteren.

Jan Kamminga

Vandaag op de radio

06:00 - 09:00 uur
Doorgifte Omrop Fryslân
10:00 - 12:00 uur
Een Nieuwe Week (Herh.)
12:00 - 13:00 uur
Doorgifte Omrop Fryslân
13:00 - 14:00 uur
Soulparade
17:00 - 19:00 uur
It lûd fan..... / locatieuitzending (incidenteel)
19:30 - uur
Gemeenteraad (incidenteel)
20:00 - 21:00 uur
It lûd fan Leo (live)
23:00 - 23:59 uur
NPO doorgifte: Met het oog op morgen
Advertenties
Advertentie