31
di, mrt
7 Nieuwe art.
Volg ons:       Nu live:

Laatste radio nieuws
BURGUM - Ze kwamen zaterdag 17 november vanuit het hele land naar Burgum. Echte die hard Elvis Presley fans die de speciale ‘Elvis Night’ natuurlijk niet wilden missen! Onder de ruim 80 belangstellenden ook de 73 jarige Rene Prooper uit Delft die met zijn camper naar Glinstra State kwam. “Het is wat te ver om eventjes op een dag heen en weer te rijden”, aldus deze Elvis fan en levensgenieter in hart en nieren. “Maar ik wilde hier heel graag bij zijn en gelukkig mocht ik mijn camper een nachtje op het parkeerterrein stallen”.


"The Elvis Experience’ van RTV Kanaal 30, Filmcafé Burgum en ‘Extra Elvis’ van Radio Extra Gold hadden de handen ineengeslagen en een compleet programma samengesteld. Na een korte introductie van niemand minder dan Boudewijn Büch, werd Elvis’ meest succesvolle film ‘Blue Hawaii’ uit 1961 vertoond op het grote doek. Een echte ‘feel good’ musical met ondermeer Angela Lansbury (later wereldberoemd geworden als Jessica Fletcher in ‘Murder She Wrote’), prachtige plaatjes van een betoverend Hawaii, een flinterdun maar onderhoudend verhaaltje en maar liefst 14 Elvis songs, waaronder de klassieker ‘Can’t Help Falling In Love’ die door menig bezoeker stiekem zachtjes in het donker werd meegezongen.

Voor en na de film was er voldoende gelegenheid om een interessante tentoonstelling te bezoeken. Elvis verzamelaar Gerrit de Jong uit Heerenveen had vele unieke stukken meegenomen, waaronder gesigneerde foto’s, originele filmposters en een brief van Elvis’ manager ‘Colonel’ Tom Parker die eigenlijk Dries van Kuyk heette en gewoon uit Breda kwam. Daarna was het tijd voor ‘Just Us’ dat speciaal voor deze avond een aantal extra Elvis nummers aan hun repertoire had toegevoegd en twee prachtige sets speelde in de gezellige bar van Glinstra State. In de pauze werden er nog enkele Elvis prijzen verloot, waaronder enkele speciaal voor deze avond gemaakte filmposters. De eerste prijs, een originele LP met de soundtrack van de film, werd gewonnen door Rene Prooper die daar zichtbaar erg blij mee was. “Een paar jaar geleden heb ik al mijn LP’s weggedaan en daar heb ik altijd spijt van gehad. Deze LP doe ik echt nooit meer weg!”.

De hoofdprijs bleef echter in Fryslân. Eelco de Grijs uit Ryptsjerk won een echte platina LP van ‘Blue Hawaii’ en de Friese fan kon zijn geluk niet op. Dat gold ook voor de 11 jarige Richard Toornstra, de jongste Elvis fan in de zaal. Hij werd door de organisatie verrast met een platina single van zijn favoriete Elvis nummer ‘Devil In Disguise’. Een mooi gebaar; Elvis spreekt tenslotte alle generaties aan!

Na het laatste nummer van ‘Just Us’, met ‘Can’t Help Falling In Love’ erg toepasselijk gekozen, was iedereen het er over eens. Deze ‘Elvis Night’ was een schot in de roos en smaakt naar meer. De organisatie kan tevreden zijn.  

Vandaag op de radio

06:00 - 09:00 uur
Doorgifte Omrop Fryslân
10:00 - 12:00 uur
Een Nieuwe Week (Herh.)
12:00 - 13:00 uur
Doorgifte Omrop Fryslân
15:00 - 17:00 uur
Country ranch (H)
18:00 - 19:00 uur
Willem un'e jun (H)
19:00 - 20:00 uur
Gerrit on air (Herh.)
20:00 - 21:00 uur
Skerp op'e jûn (Herh.)
21:00 - 22:00 uur
Voet tussen de deur (H)
22:00 - 23:00 uur
Hit tijdmachine (Herh.)
23:00 - 23:59 uur
NPO doorgifte: Met het oog op morgen
Advertenties




Advertentie