18
wo, sept
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Laatste radio nieuws
BURGUM - In de nacht van woensdag op donderdag jl., is de woning van PVV-gemeenteraadslid en lid Provinciale Staten Harrie Graansma, beklad met leuzen. Deze leuzen waren specifiek bedoeld voor de tevens op dit adres woonachtige zoon Jeffrey Graansma. De 19-jarige Graansma is kandidaat voor de provinciale verkiezingen op 20 maart. Hij wordt door de onbekende dader(s) beticht van fascisme en krijgt het verzoek op te stappen. De PVV heeft van het voorval aangifte gedaan.

Er is doorgaans weinig mis met ludieke en onorthodoxe acties tijdens verkiezingstijd. In een vrij en democratisch land kan en mag dat, mits binnen de kaders van het welgevoeglijke. Met het bekladden van eigendommen zullen weinig kiezers echter weinig op hebben, ongeacht politieke signatuur. Wellicht zullen de daders van de leuzenactie daar heel anders over denken. Graag stelt RTV-Kanaal 30 de actievoerder(s) aanstaande zaterdag in de gelegenheid telefonisch in discussie te gaan met politicus Harrie Graansma om hun actie met open vizier toe te lichten. Aangezien de bekladding bij nacht is gebeurd en er geen auteursnamen bij vermeld stonden, hebben de programmamakers geen mogelijkheid voor een rechtstreekse uitnodiging.
Het politieke item staat gepland op zaterdagmorgen 16 maart om half twaalf tijdens het programma Op ‘e Hichte. U kunt inbellen op het RTVK30-nummer 0511 461717. Reacties van andere luisteraars op dit onderwerp zijn ook welkom.

Vandaag op de radio

10:00 - 12:00 uur
Op'e Hichte (Herhaling)
15:00 - 16:00 uur
Heerlijkheden uit verleden (Herh.)
16:00 - 17:00 uur
Bjusterbaarlik (Herh.)
17:00 - 19:00 uur
Blasmusik im Herzen
20:00 - 21:00 uur
Soulparade
21:00 - 23:00 uur
Hit tijdmachine (Herh.)
Advertenties