29
zo, mrt
9 Nieuwe art.
Volg ons:       Nu live:

Laatste radio nieuws
BURGUM - Ze kwamen zaterdag 23 november weer vanuit het hele land naar Burgum. Echte die hard Elvis Presley fans die de speciale ‘Elvis Night’ natuurlijk niet wilden missen! Onder hen ook weer de 74 jarige Rene Prooper uit Delft die, net als vorig jaar, met zijn camper naar Glinstra State kwam. “Het is een eind rijden, maar de vorige keer was me zo geweldig goed bevallen, dat ik dit feestje ook nu niet wilde mi ssen”, aldus Prooper die ook de gastvrijheid van het personeel van Glinstra State roemde.


“Ik krijg van alles aangeboden van de mensen hier en voel me dan ook echt een welkome gast hier in Friesland”. Ook fans uit Stadskanaal, Deventer, Haarlem en zelfs Limburg wisten deze keer de weg naar Burgum te vinden. “Het is twee en een half uur rijden, maar ik heb het met mijn man overlegd en hij vond het goed dus we komen”, mailde een opgetogen Ali Selten met de organisatie.

‘The Elvis Experience’ van RTV Kanaal 30, Glinstra State en Filmcafé Burgum hadden opnieuw de handen ineengeslagen voor een vervolg op de succesvolle ‘Elvis Night’ van vorig jaar. Toen kwamen ruim 80 liefhebbers af op de vertoning van Elvis’ meest succesvolle film ‘Blue Hawaii’ uit 1961. Deze keer stond de concertfilm ‘Elvis On Tour’ uit 1972 centraal. Deze rockdocumentaire, bekroond met een Golden Globe, toont Elvis in topvorm tijdens een tournee voor uitverkochte zalen. De vergelijking kon niet treffender zijn: ook Glinstra State was met een kleine 100 bezoekers stijf uitverkocht deze avond!

Net als vorig jaar was er voor en na de film weer voldoende gelegenheid om een interessante tentoonstelling te bezoeken. Elvis verzamelaars Gerrit de Jong uit Heerenveen en organisator Jaap Melessen uit Burgum hadden vele unieke stukken meegenomen, waaronder menukaarten uit Las Vegas, souvenir fotoboeken uit de periode, zeldzame platen en een origineel sjaaltje zoals Elvis dat tijdens zijn shows in de jaren ’70 uitdeelde aan zijn uitzinnige fans. Nieuw was deze keer de expositie van kunstschilder Rob de Vries uit Koog aan de Zaan. De Vries had een indrukwekkende collectie houtskooltekeningen meegenomen die erg gewaardeerd werden door de bezoekers. Ook de Elvis shop van fanclub ‘It’s Elvis Time’, die reeds sinds 1962 actief is, was nieuw dit jaar en viel duidelijk in de smaak. Veel fans kochten de nieuwste CD uitgaven of een leuk Elvis souvenir als aandenken aan deze avond.

Na de film was het weer tijd voor ‘Just Us’, zo’n beetje de ‘huisband’ van The Elvis Experience, dat speciaal voor deze avond weer een aantal extra Elvis nummers aan hun repertoire had toegevoegd en drie prachtige sets speelde in de gezellige bar van Glinstra State. In de pauze werden er nog enkele Elvis prijzen verloot, waaronder enkele speciaal voor deze avond gemaakte filmposters, een DVD van de film ‘On Tour’ en een aantal speciale CD’s met uniek materiaal dat niet overal te koop is.

Na het laatste nummer van ‘Just Us’, met ‘Can’t Help Falling In Love’ erg toepasselijk gekozen omdat dit in de jaren ’70 ook altijd het nummer was waar Elvis zijn shows mee afsloot, was het weer tijd om naar huis te gaan. Plannen voor een derde editie zijn alweer in de maak. Elvis mag dan dood zijn; in Burgum leeft hij als nooit tevoren!

Jaap Melessen

Vandaag op de radio

06:00 - 09:00 uur
Doorgifte Omrop Fryslân
10:00 - 11:00 uur
Capriccio (klassieke muziek)
11:00 - 12:00 uur
Wâldklanken
12:00 - 14:00 uur
Blasmusik im Herzen (Herh.)
14:00 - 18:00 uur
Rûnwei Sport
18:00 - 19:00 uur
Alles wat adem heeft (geestelijke liederen)
19:00 - 20:00 uur
Hoezo Kleinkunst (o.a. cabaret)
20:00 - 22:00 uur
New Age
22:00 - 23:00 uur
No Nonsense (blues en rock)
23:00 - 23:59 uur
NPO doorgifte: Met het oog op morgen
Advertenties
Advertentie