25
vr, mei
5 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Het laatste sport nieuws

Grid List

HARKEMA - Harkemase Boys heeft in Joep Jansman een nieuwe verdediger aangetrokken. Jansman, momenteel nog spelend voor Jong PEC Zwolle, is de vijfde aanwinst van de Harkiten voor komend seizoen. De 20-jarige Jansman heeft goed nagedacht over z'n keuze voor Harkemase Boys: "Ik heb een aantal jaar in de jeugd en twee jaar in de beloften van PEC Zwolle gespeeld, maar voor mij word het maatschappelijk nu ook belangrijk. Momenteel studeer ik in Groningen en dat kan ik nu mooi combineren met voetballen in de Derde Divisie."
Lees meer...

BURGUM - De onder-11 jongens van BBC liepen zaterdagmorgen op het eigen Koningsland een toch wel verdiende remise tegen SWZ uit Sneek net mis. Het werd uiteindelijk 1-2, een stand die al bij rust op het scorebord prijkte. Het was een lekker pittig duel, waarin beide ploegen elkaar niet veel ontliepen en ook de kansen waren in feite gelijkelijk verdeeld. Maar het getal onder de streep gaf aan dat de gasten uit Sneek er met de drie punten vandoor gingen.
Lees meer...

BUITENPOST - Het seizoen duurt een paar wedstrijden te lang voor VV Buitenpost. De kampioensploeg verloor zaterdag voor de tweede keer op rij. Nu was PKC’83 te sterk voor de Blauwkes. Het duel in Groningen eindigde in 3-0.
Lees meer...

HARKEMA - Komend seizoen neemt vv Harkemase Boys, als enige voetbalclub in Noord Nederland, deel aan de landelijke competitie voor speelsters onder 17. De nieuwe Divisie MO17 is een volgende stap in de ontwikkeling van het meidenvoetbal in Nederland en biedt talentvolle en ambitieuze speelsters in deze leeftijdscategorie een plek om zich verder te ontwikkelen.
Lees meer...

OENTSJERK - Een origineel 'broedtsje' zijn vier kievitseieren in één nest, bij de wedstrijd tussen VCTrynwâlden tegen Fc Franeker waren het vier doelpunten van één en dezelfde schutter: Ruurd Algra. Voor een drietal is een naam, dat heet een hattrick, voor een kwartet is er geen naam, dat komt niet vaak genoeg voor waarschijnlijk, maar het Friese woord 'broedtsje' past naadloos. En het waren ook nog eens een keer vier fraaie treffers: aannemen, de laatste man uitspelen en dan de bal in de verre hoek!
Lees meer...

BURGUM - Het ging niet gemakkelijk zaterdagmiddag op een fris Koningsland in Burgum, maar uiteindelijk won BCV toch nog van ONT uit De Pein. Die ploeg had dezelfde belangen, maar dan om degradatie te voorkomen en dat betekende dat het aanvankelijk een partij schaakvoetbal was die eigenlijk maar één uitslag kon opleveren: nul-nul. Maar toen in de slotfase BCV alsnog op voorsprong kwam brandde het duel echt volledig los. Pas na de 2-0 doofde het heilige vuur merendeels.
Lees meer...

SUMAR - Echt groot was het verschil tussen svSuameer en Blok uit Drachten donderdagavond niet. Maar het onderscheid was wel zo groot dat Blok de wedstrijd afgetekend met 0-4 won. Wie een 'walk over' zou veronderstellen op grond van deze kale cijfers, maakt een denkfout. Het was in feite een gelijkop gaande wedstrijd waarbij Blok de meeste routine in de strijd kon werpen en dat resulteerde in een overwicht aan het net, en daar worden nu net de punten verdiend.
Lees meer...

JISTRUM - Op drie velden is op vrijdagavond, bij de kantine van vv Jistrum, het stratenvolleybaltoernooi gespeeld. Met de verplichting dat in ieder team twee dames moesten deelnemen, voltrok zich de strijd op tijd en om de punten op weg naar de finale. Zoals hoort bij een stratentoernooi veel niveau verschil en sporters van alle leeftijden. Enkele stratenteams volleyballen in outfits, die een zekere prestatie vragen met een goed resultaat.
Lees meer...

BURGUM - Eigenlijk kon je er op wachten, donderdagavond in sporthal Westermar, waar DFS vr.1 het moest opnemen tegen Akkrum. Wachten op een vijfde set, een allesbeslissende vijfde set, een onvervalste 'belle'. In tennis heet het een tiebreak. Die zijn, in welke sport dan ook, vaak onvoorspelbaar, vaak hebben ze het karakter van een spelletje Russische roulette, op zijn Frysk: 'lok wat jouste'. Het waren de gasten uit Akkrum die er met de winst vandoor gingen: 2-3.
Lees meer...

BURGUM - Vooropgesteld: DFS MA 1 is een goed team. Het is een ploeg meiden die onder leiding van trainer/coach Peter Slager inmiddels zover is dat ze kunnen volleyballen. En dat is een prestatie op zich, want volleybal is een uiterst moeilijke sport, vooral voor jonge mensen. Het vereist een heleboel techniek en vooral coördinatievermogen. Deze ploeg heeft dat inmiddels, wat ze nog missen om van goed tot heel goed te promoveren is eigenlijk maar één ding: 'kriich'.
Lees meer...

BURGUM - Overwinningen die moeite kosten, zeg maar de 'bloed-zweet-en-tranen- varianten', dat zijn toch eigenlijk de mooiste. Het zijn zeges die beklijven, die op het netvlies blijven plakken. Zo'n overwinning bevocht DFS vr. 2 zich donderdagavond in sporthal Westermar in Burgum tegen de Tsjûkemarders uit Echten. Het was vanaf het begin spannend en dat bleef het in feite tot aan de laatste klap van deze attractieve vijfsetter. Een zwaarbevochten zege voor de Burgumer vrouwen.
Lees meer...

voll612SUMAR - Het was toch een regelrechte stunt die de vrouwen van sv Suameer donderdagavond uithaalden tegen koploper VC058 uit Leeuwarden. De ploeg van coach Lammert Lourens had zich blijkbaar uitstekend ingesteld op een pittig duel en dat werd het ook. Het was spannend, attractief en er werd bij vlagen prima gevolleybald. Op een overwinning hadden de Sumarder froulju niet durven rekenen, en zeker niet op een clean sheet, met andere woorden: alle drie de sets werden gewonnen.
Lees meer...

GARYP - 'Eerlijk zullen we alles delen' was er vrijdagavond in Garyp niet bij in de wedstrijd tussen V en V A1 en LDODK A3. De uiteindelijke 23 treffers werden tamelijk 'oneerlijk' verdeeld: 18-5. Dat zou een regelrechte walk over, dan wel een enorme veegpartij veronderstellen, maar daar was geen sprake van. Integendeel, het werd een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was en waarbij slechts één aspect van het korfbal bij V en V duidelijk beter vertegenwoordigd was: het scoren!
Lees meer...

GARYP - Op wat bijna een zomerse avond leek, speelden de D's van thuisclub V en V en Olympia uit Twijzel tegen elkaar. Een potje zomeravondkorfbal dus? Nou nee, alleen het weer deed daaraan denken, de rest was een wedstrijd waarbij het vol voor de winst ging voor beide ploegen. Die winst was uiteraard maar voor één van beide ploegen weggelegd en dat was in dit geval de thuisclub. Maar dat betekende niet dat de gasten geen enkele aandeel in dit duel hadden, integendeel.
Lees meer...

GARYP - Na de winst van Noordenveld 1 op Sparta (Ze) 1 vorige week, was degradatie voor de hoofdmacht van Vlug en Vaardig helaas reeds een feit. Dit betekent dat Vlug en Vaardig volgend seizoen in de derde klasse uitkomt. Op de zonnige zaterdagmiddag 12 mei, mocht Vlug en Vaardig aantreden tegen Noordenveld. Om 14.00 uur was het eerste de beurt aan het tweede team van Vlug en Vaardig. Bij een winstpartij was handhaving in de tweede klasse heel dichtbij. Echter, liet deze winstpartij al enkele weken op zich wachten.
Lees meer...

OENTSJERK - Bij pjukken, een vorm van korfbal met twee -tegen-twee en alleen maar schieten, gaat het erom zoveel mogelijk doelpunten in een afgebakende tijd te maken. Een wedstrijdvorm die niet een al te grote aanslag op de conditie doet en die dus geschikt is 'voor alle leeftijden', dus ook voor de wat oudere jongeren, of jongere ouderen, het is maar wat u wilt. Een populair tijdverdrijf waar ze in Oentsjerk bij KF De Wâlden een heus toernooi van hebben gemaakt, altijd op hemelvaartsdag.
Lees meer...

TYTSJERK - Er stond De Wâlden zaterdagmiddag in Tytskerk maar één ding te doen en dat was winnen van Wit Blauw, een ploeg die ook al niet bijster hoog staat in de ranglijst van deze overgangsklasse. Dat het geen gemakkelijke klus zou worden was op voorhand duidelijk, immers, De Wâlden is al een paar weken het 'Schlusslicht', de hekkensluiter. En dat valt toch een beetje tegen na de glorieuze promotie vorig seizoen. Maar coach Sake Koelma moet een paar belangrijke pionnen missen.
Lees meer...

SUMAR - Eigenlijk was het verschil tussen De Wâlden A1 en De Pein A1 zaterdagmorgen op het fraaie sportcomplex in Opeinde veel te groot om van een echte wedstrijd te kunnen spreken. Wat dat betreft verdienden beide ploegen een compliment dat ze er toch een duel van maakten dat het aanzien waard was. Het was cijfermatig zonder meer een klassieke walk over, maar binnen de lijnen deed De Pein wel degelijk mee, de thuisclub speelde naar vermogen.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - In de 4e ronde van de 29e Zomercompetitie was er weer van alles te genieten. Uw verslaggever zag dat bovengenoemde personen een punt cado kregen in hun partij tegen resp. Douwe Douma en Henk Prak. Douwe verzuimde met een eenvoudige plakker de strijd te beslissen terwijl Bert op sluwe wijze Henk Prak naar meerslag dwong toen hij verzuimde de tric trac lijn in bezit te nemen en zijn dammen te gebruiken.
Lees meer...

BURGUM - In sporthal De Vosse werd voor de 1e maal The North Sea Cup georganiseerd door gv Jahn met deelneemsters uit Rusland, Spanje, Kroatië, Duitsland, België en Nederland.Namens OBQ-DFS kwamen Lis Stinstra, Lisa van Dongen en Jente Bouma in actie.Benjamin Lis Stinstra liet een oefening zonder materiaal zien en met 8.90 won Lis het goud.Senioren Lisa en Jente lieten een 4-kamp zien met hoepel, bal, knots en lint.Lisa won het goud en Jente het zilver.

SURHUISTERVEEN - In Scheemda werden afgelopen zaterdag en zondag het Open Groninger Kampioenschappen gehouden. De teams van WSBF mochten wederom regelmatig het podium betreden.Op de zondag was er goud voor het D- duo Eline Bakker en Fleur Vegter, zij wisten beslag te leggen op het goud in de grootste categorie deelnemers van de dag. Een 5de plek en tevens een medaille was er voor hun clubgenoten Lotte van Sluijs en Anouck Hofstede.
Lees meer...

BURGUM - Afgelopen zaterdag 19 mei werd het BPO Toernooi in Hasselt georganiseerd, met ongeveer 500 judoka's die deelnamen aan dit toernooi was de Kings eigenlijk maar met een klein groepje aanwezig. 22 Judoka's vertrokken gespannen om daar zichzelf te meten met de rest.Afgelopen zaterdag 19 mei werd het BPO Toernooi in Hasselt georganiseerd, met ongeveer 500 judoka's die deelnamen aan dit toernooi was de Kings eigenlijk maar met een klein groepje aanwezig. 22 Judoka's vertrokken gespannen om daar zichzelf te meten met de rest.
Lees meer...

AUGUSTINUSGA - Zaterdag waren in Leeuwarden de Friese Kampioenschappen voor de jongste meiden. Twee turnsters van Set ‘m op uit Augustinusga hadden zich voor het FK twee geplaatst: Marike Zuidersma en Hannah Huizenga. De meiden wisten dat ze tegen hele goede turnsters moesten en turnden allebei strakke oefeningen. Hannah Huizenga mocht als eerste van start en turnde achtereenvolgens op vloer, sprong, brug en balk. Hannah haar beste toestel was brug, daar werd ze vijfde. Op alle toestellen samen behaalde ze een mooie achtste plaats.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 19 mei werd voor de jongste turnsters, welke zich hiervoor hadden geplaatst, de Friese Kampioenschappen gehouden te Leeuwarden. In de ochtend mocht Fardou Hoekstra in het niveau Pre-instap 1 D4 de spits afbijten, dit werd beloond met een bronzen medaille. In de grote categorie Pre-instap 2 D5 mag Bente Folkerts haar Fries Kampioen noemen, zij kreeg het goud omgehangen. Als kers op de taart werd Fiore de Vries in het hoge niveau Pre-instap D2, met een fors verschil, ook Fries Kampioen. WSBF mag terug kijken op een geslaagd FK!
Lees meer...