22
wo, jan
7 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Het laatste sport nieuws

Grid List

BUITENPOST - Het duel tussen NSC Nijkerk en VV Buitenpost is zaterdag in de tweede helft gestaakt. De stand was op dat moment 2-0 voor de thuisploeg. Nadat er in de wedstrijd schermutselingen ontstonden, laste de scheidsrechter een rustmoment in. Spelers van beide teams kregen daarna een rode kaart. Toen de leidsman vervolgens van de kant van Nijkerk ernstige verwensingen naar het hoofd kreeg geslingerd, besloot hij ontdaan de wedstrijd definitief te staken. Los van wat de KNVB beslist over de resterende 27 minuten, kende de middag alleen maar verliezers.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - De inhaalwedstrijd Kollum - ’t Fean ’58 leverde geen winnaar op. Het werd 2-2 in een boeiende partij voetbal tussen twee ploegen uit de middenmoot.Een eindstand waar iedereen op sportpark Baensein vrede mee kon hebben. “Een terechte uitslag, waar ik zeker mee kan leven”, vond Mark Bosma, de trainer van de Feansters. “Het ging op een neer, met veel kansen voor beide ploegen.”
Lees meer...

BURGUM - Zaterdag werd in sporthal De Wetterstins in Burgum het inmiddels traditionele 35-plus zaalvoetbaltoernooi gehouden. Vijfendertig plusvoetbal dat volgens Gurbe Douwstra wordt gekenmerkt door de kwalificatie 'wol de leeftyd, mar amper it ferstân'. Met andere woorden, verwacht bij een dergelijk toernooi geen zomeravondvoetbal. Nee, bij 35 plusvoetbal gaat het om de winst en zoals een toeschouwer fijntjes opmerkte, 'it giet om toarst te krijen'. Die dorst speelt in dit verslag overigens geen rol, die kwam later.
Lees meer...

BURGUM - Als een voetbalwedstrijd eindigt in 6-4, dan weet je zeker dat het in ieder geval een amusant duel is geweest, waarbij het publiek zich niet heeft heeft hoeven vervelen. En als je weet dat die 6-4 eindstand werd bereikt via 0-1, 1-1, 5-1, 5-3 en 6-3 dan is duidelijk dat er van alles viel te beleven zaterdagmiddag vroeg op het Koningsland in Burgum, waar de V3 van FCBurgum de degens kruiste met TFS V1. Die tien treffers kleurden deze ontmoeting die ook tactisch van alles in zich had.
Lees meer...

BURGUM - Donderdagavond werd, ook in sporthal Wetterstins in Burgum, het tweede deel van het traditionele J.C.Douma zaalvoetbaltoernooi gespeeld. Met de zelfde ploegen als deel één van vorige week vrijdag, maar nu werden de prijzen verdeeld, nu was de beslissende fase aan de orde. Ook nu was de hal goed gevuld, voorzover dat in de Wetterstins kan, met publiek en ook nu konden die toeschouwers genieten van een serie heerlijke zaalvoetbalwedstrijden die op het scherp van de snede werden uitgevochten.
Lees meer...

BUITENPOST - VV Buitenpost heeft de contracten met hoofdtrainer Jasper Bouma en assistent-trainer Wietse van der Veen met een jaar verlengd. Dat nieuws werd zaterdag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Blauwkes. Het trainersduo is bezig met zijn eerste seizoen bij het team dat uitkomt in de hoofdklasse B.
Lees meer...

NOARDBURGUM - De echte uitdrukking is ietsje anders, maar deze in de titel van dit verslag paste naadloos op het volleybaltoernooi voor stratenteams dat zaterdag in Noardburgum werd gehouden. 'Wind-mee of wind-tegen' was in dit geval niet zozeer letterlijk, veel wind stond er niet, als wel figuurlijk, want er gaapte, om het voorzichtig te zeggen, zo nu en dan een behoorlijke kloof tussen het technisch-tactisch vermogen van de teams. Met andere woorden: de Olympische gedachte was het leitmotiv bij veel ploegen...
Lees meer...

BURGUM - De afgelopen winter kon er, zij het mondjesmaat op geschaatst worden, op de nieuwe skeelerbaan in Burgum, maar verder lag hij er een beetje verloren bij. Tot afgelopen donderdag en vrijdag, want toen stond het middenterrein van ijsbaan vol met publiek dat kwam kijken naar het volleybaltoernooi dat daar werd gehouden. Een toernooi voor, zoals dat zo mooi heet, 'recreatieve teams'. Dat werd een groot succes mede door het prachtige weer en de al gememoreerde grote publieke belangstelling.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Het was de 10de editie al weer dat volleybalvereniging VCS zaterdag op de Kolk in Surhuisterveen een gezellige beachvolleybal toernooi organiseerde. 24 Deelnemende teams streden om de eretitel. Met mooie creatieve namen zoals de Hampels en de Moddersnorkelensociëteit. Het werd een mooie middag, voor de avond is er een Beachparty georganiseerd.
Lees meer...

SUMAR - Het is zo langzamerhand een goede traditie aan het worden, het beachvolleybaltoernooi in Sumar, ook wel omschreven in deze kolommen als ‘De Slach om Bintsje Beach’. Belangstelling genoeg en als het weer een beetje meewerkt, geldt dat niet alleen voor de deelnemers, maar zeker ook voor de toeschouwers, het inmiddels roemruchte ‘omsittend laach’. Want zo’n volleybaltoernooi is natuurlijk niet alleen een sportief, maar zeker ook, en misschien nog wel meer, een ‘sosjaal barren’, een samenkomst met een hoog reüniegehalte.
Lees meer...

SUMAR - Echt groot was het verschil tussen svSuameer en Blok uit Drachten donderdagavond niet. Maar het onderscheid was wel zo groot dat Blok de wedstrijd afgetekend met 0-4 won. Wie een 'walk over' zou veronderstellen op grond van deze kale cijfers, maakt een denkfout. Het was in feite een gelijkop gaande wedstrijd waarbij Blok de meeste routine in de strijd kon werpen en dat resulteerde in een overwicht aan het net, en daar worden nu net de punten verdiend.
Lees meer...

JISTRUM - Op drie velden is op vrijdagavond, bij de kantine van vv Jistrum, het stratenvolleybaltoernooi gespeeld. Met de verplichting dat in ieder team twee dames moesten deelnemen, voltrok zich de strijd op tijd en om de punten op weg naar de finale. Zoals hoort bij een stratentoernooi veel niveau verschil en sporters van alle leeftijden. Enkele stratenteams volleyballen in outfits, die een zekere prestatie vragen met een goed resultaat.
Lees meer...

BURGUM - Het regende af en toe doelpunten in de wedstrijd tussen Wês Handich/DOW uit Rottevalle/Eastermar en OKO uit Opende. Maar het meest opvallende 'natuurverschijnsel' waren de vele strafworpen in dit duel. Als u daar als lezer uit concludeert dat er op het scherpst van de snede werd gespeeld slaat u de spijker op z'n kop. Dat maakte dit duel tot een ontmoeting die misschien niet altijd kwalitatief even hoogstaand was, maar die wat betreft de amusementswaarde prettig hoog scoorde.
Lees meer...

BURGUM - In een spiksplinternieuw tenue mocht de hoofdmacht van Quick’21/V&V afgelopen zaterdag aantreden tegen de nummer één in de eerste klasse B: CSL. Dit team doet het tot nu toe goed in de zaalcompetitie; ze staan ongeslagen bovenaan.
Lees meer...

BURGUM - De D-teams van V en V uit Garyp en De Wâlden uit Oentsjerk troffen elkaar zaterdagochtend in sporthal De Wetterstins in Burgum. Een heuse derby dus, althans, dat was het in vroeger tijd, maar de jongens en meisjes van deze generatie hebben daar merendeels geen weet van. Toch blijven het altijd wel wedsrijden met een apart randje, met een extra dimensie zou je kunnen zeggen. Deze aflevering van V en V-D e Wâlden paste naadloos in dat beeld: het was spannend en af en toe zelfs onvoorspelbaar.
Lees meer...

OENTSJERK = Met 8-5 bij rust leken er nog wel degelijk mogelijkheden en kansen voor de A 1ploeg van Deinum in de wedstrijd tegen De Wâlden A 2. Maar in de tweede helft kwam het verschil een stuk schrijnender aan het licht, namelijk dat de gasten van Deinum, vroeger heette de club TDK en eigenlijk had die naam beter als leitmotiv gediend kunnen hebben. Die drie letter staan, stonden, voor Troch De Koer. En dat ontbrak er nu juist aan bij de gasten. Maar zeven treffers is gewoon te weinig. Het werd 17-7.
Lees meer...

OENTSJERK - Het was best een leuke wedstrijd, die tussen de B 2 teams van De Wâlden en Wes Handich/DOW uit Rottevalle/ Eastermar. Maar in één aspect van het korfbal schoten beide ploegen, zowel letterlijk als figuurlijk, te kort, de gasten zelfs schromelijk. En dat was het maken van doelpunten. Goed, de thuisclub kwam dan nog tot zeven treffers, maar de gasten slaagden er niet in meer dan twee doelpunten te maken. En dat is beide gevallen voor twee zulke getalenteerde ploegen veel te weinig. 
Lees meer...

OENTSJERK - Toen het bij de rust in de wedstrijd tussen de A1 junioren van De Wâlden en CSL uit Britsum 6-8 stond, leken nog niet alle kansen verkeken voor de Trynwâldster beloften. Maar toen CSL in de tweede helft het gat steeds groter maakte en de thuisclub steeds verder achterop raakte, verdwenen die kansen als sneeuw voor de zon en bleef slechts een 'Vlaams waterkansje' over voor de ploeg van het coachduo Bareld Bos en Sjieuwke van der Veen. Zij moesten toezien hoe hun team kansloos verloor met 10-20. 
Lees meer...

AUGUSTINUSGA - Zaterdag 18 januari deden verschillende clubs uit Noordoost Friesland mee aan de plaatsingswedstrijd in groep 3. Hier doen kinderen mee in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar, ieder op haar eigen niveau. In de eerste ronde waren vier meiden van Set’m op in de categorie pupil 1 D4 aan de beurt. Helaas wist niet iedereen foutloos te turnen, maar Miriam Woudstra wist tóch een eerste plaats te behalen.
Lees meer...

BURGUM - In sporthal De Rietkraag bij de "blauwe stad" in Groningen werd zaterdag de districtswedstrijden ritmische gymnastiek voor de provincie Friesland. Groningen en Drenthe voor de 2e divisie gehouden. De ritmische gymnastes van OBQ-DFS lieten zien dat ze klaar zijn voor het nieuwe wedstrijdseizoen. Van de 9 te verdelen titels gingen er 8 naar OBQ-DFS. Maar liefst 22 medailles werden er gewonnen door de ritmische gymnastes van OBQ-DFS. 8 x goud. 8 x zilver en 6 x brons.
Lees meer...

GARYP - De turnsters van V en V Garyp zijn het nieuw wedstrijdseizoen met groot succes van start gegaan. Op de 1e plaatsingswedstrijd in Dokkum kwamen de meisjes goed voor de dag met hun turnoefeningen. De grote overwinning ging naar Rommy Jansma. Bij de pupillen 2 op niveau D2 wist zij alle concurrentie voor te blijven en de gouden medaille in de wacht te slepen.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Maandag 14 januari waren de Feansters dammers naar it DAMSTEE te Aldeboorn vertrokken om voor de Friese hoofdklasse uit te komen tegen het sterrenteam van deze club. Wedstrijdleider Jan Kunnen had een peptalk gehouden per mail en de collega’s duidelijk moed ingesproken. Trek je niks aan van ratingverschil maar DAM ER OP LOS.
Lees meer...

AUGUSTINUSGA - Zaterdag en zondag waren de eerste plaatsingwedstrijden acro in Buitenpost. Afgelopen zaterdag deden er twee teams mee van Set ‘m op en allebei haalden ze het podium. Stien Barkmeijer, Benthe Kuipers en Marit de Vries lieten een prachtige strakke oefening zien en scoorden technisch heel hoog. Ze eindigden daarmee op de tweede plek. Daarna waren Shenia Feenstra en Alisha van der Veen aan de beurt en ook deze dames wisten zich op het podium te plaatsen. Ze eindigden als derde.
Lees meer...

BURGUM - Zaterdag en zondag waren de eerste plaatsingswedstrijden voor GVV & SVD. Zaterdagochtend mochten Elisa en Helena (SVD) het spits afbijten in de E jeugd. Zij werden negende. Daarna mochten Caitlyn en Amarins (GVV) in de D junioren hun oefening laten zien. Zij kregen helaas aftrek en werden vijfde. Daniëlle en Sylvia (SVD) werden in de D junioren tweede met een prachtige oefening. In de trio's E senior waren twee combinatieteams van GVV en SVD. Janouk, Tineke en Rachelle werden derde en Ilse, Nora en Renske werden hier tweede.
Lees meer...