26
di, mrt
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

HARKEMA - Voor de tweede keer dit seizoen heeft Harkema-Opeinde een driepunter behaald tegen het Gariper V en V'68. Hiermee beëindigde "De Heide" de imposante zegereeks van vijf wedstrijden waaraan Vlug en Vaardig bezig was. Voor Harkema was dit slechts een leuke bijkomstigheid. De overwinning was vooral noodzakelijk om de staartploegen van de vierde klasse B voor te blijven. Dat slaagde dus. Dankzij een treffer van invaller Ronald van der Wal - net vijftien seconden in het veld - eindigde het in 0-1.
Lees meer...

HURDEGARYP - Net als enkele weken geleden in Surhuisterveen was Hardegarijp nu ook baas in eigen huis. Na nauwelijks twintig minuten spelen had de thuisclub, onder aanvoering van de excellerende Ralph Wietses, het verschil al gemaakt door drie keer te scoren. Ondanks dat de Feansters zich in de tweede helft prima herstelden won de thuisclub verdiend met 3-1.
Lees meer...

BURGUM - BCV pakte zaterdagmiddag op eigen veld drie punten van 'Schlusslicht' Wykels Hallum en deed daarmee prima zaken op de ranglijst. Maar o, o, wat ging het moeizaam en dat had alles te maken met het feit dat de gasten al na veertig seconden op voorsprong kwamen. Pas laat in de tweede kon BCV de wedstrijd laten kantelen en er alsnog een krappe en vooral zwaarbevochten zege uit slepen. Beide ploegen hadden het niet gemakkelijk met elkaar, maar ook en met name met de stormachtige wind.
Lees meer...

HARKEMA - In feite had Herauten maandagavond niet al te veel moeite met tegenstander Balk. Maar omdat er in de eerste helft niet gescoord werd, bleef het toch behoorlijk spannend, zeker omdat Balk dan wel de onderliggende ploeg was, maar in de counter af en toe levensgevaarlijk. En op zulke momenten was het maar goed dat Herauten een man van het postuur en de kwaliteiten van Bas van der Lei tussen de palen had staan. Wat eigenlijk in dat eerste bedrijf had moeten gebeuren, gebeurde in de tweede helft.
Lees meer...

BURGUM - "As't tiid hast moatst eins moandeitejûn al even komme te sjen", was de uiterst vriendelijke, maar niettemin ook tamelijk dringende uitnodiging van Herauten-coach Walter de Boer, toen ik hem zaterdag trof op het Koningsland in Burgum. Dat nadrukkelijke zat hem erin dat zijn team het moest opnemen tegen Waterpoort Boys uit Sneek en dat zou, aldus De Boer,  een spannende wedstrijd worden. Hij kreeg gelijk, het was een spannende en buitengewoon attractief duel dat door de Burgumers met 5-3 werd gewonnen.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - In Surhuisterveen moest ’t Fean ’58 de punten laten aan SC Joure (0-2). Na de 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd was de gastheren geen revanche gegund. Met twee doelpunten was Jacob Lubbers de gevierde man voor de bezoekers.In een wedstrijd, waarin een zuidwester storm over het veld raasde, was goed voetbal onmogelijk. De harde wind zorgde er wel voor dat er veel kansen kwamen aan beide kanten. Het werd dan ook de wedstrijd van de keepers, die zich meermalen wisten te onderscheiden.
Lees meer...

SUMAR - De klassieke derby tussen Suameer en Eastermar werd er een die je zou kunnen omschrijven als 'gejaagd door de wind'. De stormachtige zuidwester die over sportpark de Heidkamp joeg maakte eigenlijk normaal voetbal nauwelijks mogelijk. Lange ballen waren so wie so uit den boze, die kwamen of niet aan of ze waren veel eerder bij de achterlijn dan de bedoeling was. Het was een euvel waar beide ploegen last van hadden en dus waren ze niet beslissend voor het eindresultaat.
Lees meer...

Meer artikelen...