18
ma, juni
10 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Voetbal
Grootte
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
BURGUM - De voetbalclubs BCV en Bergum houden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een bijzonder sportdebat. Op zaterdagmiddag 10 maart  gaan de zeven politieke partijen vanaf 12.30 uur onder leiding van Eelke Lok in gesprek en ontvouwen ze hun visie op het belang van sport in de gemeente. Het sportdebat wordt gehouden in de voetbalkantine van Bergum op Sportpark Koningsland en is voor iedereen toegankelijk. Aansluitend staat de voetbalwedstrijd BCV-Broekster Boys op het programma.


BCV en Bergum staan als voetbalclubs midden in de samenleving. Onder hun vlag en die van hun gezamenlijke jeugdopleiding BBC komen wekelijks meer dan achthonderd spelers yn it spier, van jong tot oud. Maar voetbal is meer dan die ene wedstrijd in het weekend. Sportclubs als BCV en Bergum zorgen voor binding en leefbaarheid binnen een gemeenschap en zijn dan ook van onschatbare waarde.
 
Met het organiseren van het sportdebat  hopen de clubs bij te dragen aan het maatschappelijke debat over de rol van clubs én de gemeente om het sporten te stimuleren.
 
Wilt u weten hoe de politieke partijen denken over sport in Tytsjerksteradiel, kom dan op zaterdag 10 maart naar sportpark Koningsland, Burgemeester Bothenius Lohmanlaan 40C in Burgum. Het sportdebat begint om 12.30 uur en duurt tot 13.45 uur. Aansluitend neemt het eerste elftal van BCV het op tegen Broekster Boys.