20
do, juni
5 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Voetbal
HURDEGARYP - Elk jaar weer op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar is er op sportpark De Warren bij vv Hardegarijp een nieuwjaar wedstrijd van het huidige eerste team. Ze spelen dan tegen een selectie van oud vv Hardegarijp 1 spelers. Al die spelers gingen eerst lunchen en na de voorbereidingen voor de wedstrijd werd er onder leiding van scheidsrechter Jos Vonk 2 x 45 minuten gespeeld. ‘Jong’ vv Hardegarijp won met 6-2. Altijd een prachtige wedstrijd waar gezelligheid, plezier en onderling respect erg belangrijk is. Overigens is winnen ook belangrijk ……


De eerste zaterdag van het nieuwe jaar en in Hurdegaryp natuurlijk weer de nieuwjaar wedstrijd op De Warren. Net als altijd waren de heren en dame zo rond 12 uur aanwezig om te lunchen. Het huidige vv Hardegarijp met 15 spelers en haar staf en de relatief jonge maar wel oud spelers van de club met maar liefst 26 spelers.Ik denk dat collega Binne Kramer nog wel wat herinneringen aan een aantal oud spelers heeft. Zonder namen te noemen ‘grote’ namen in de geschiedenis van de club. Volgend jaar zaterdag 4 januari om 14 uur Binne ! ……

Na de lunch de voorbereidingen voor de wedstrijd, het huidige ‘op een geheime locatie’ en de spelers van ‘oud’ gewoon in de kantine. De dug-out en dus de bank  van ‘oud’ had de ruimste opstelling, 15 spelers. Een aantal speelde eerlijk gezegd niet maar toch.

Is deze wedstrijd al traditioneel de Pupil van de Week ook, er waren er 2 zelfs. Raymon Lammers voor de 5e keer zelfs. Raymon zit in een rolstoel en komt elke keer op zaterdag met zijn ouders bij de wedstrijden van zijn broer Sander kijken. 6 Jaar terug ‘per ongeluk’ gevraagd en toen wilde hij wel, toen met hulp van broer Sander. Nu 6 jaar later waarvan 5 keer als PvdW voor het laatst, hij deed zijn werk dan ook ‘op routine’ De 2e pupil van de Week was ook traditioneel en is dan het jongste lid van de club, Het was de nog maar net 4 jarige Boris Westra en hij traint nu bij vv Hardegarijp JO7-2. Echte wedstrijden spelen komt later pas ‘als hij groot is’. Boris deed het geweldig al snapte hij het begrip shoot-out ondanks uitleg nog niet helemaal. Maar waarom zou je ook dribbelen naar de goal als de bal ook gewoon in de handen mee genomen kan worden. Hij scoorde natuurlijk omdat ‘de mus’ oud vvh doelman Douwe Graansma ‘te laat’ was.

De wedstrijd onder leiding van Jos Vonk met assistenten grensrechter Hessel Soldaat van ‘huidig’ en een oud vv Hardegarijp 1 maar ook jaren lang van vvh 2 en 3 was Peter HoebenAls arbitraal trio begonnen ze stipt om 14 uur.De wedstrijd was gelijk prachtig om te zien, zeker de bank bij ‘oud’ daar zat nog al wat talent van toen. Ook de sfeer in het veld was bijna optimaal, natuurlijk beide teams willen winnen maar onderling respect en gezelligheid stond eigenlijk voorop.Voor rust werd het 3-0 voor het huidige eerste. Een terechte stand ondanks dat er bij dit team ook een aantal afwezigen waren. Veel vervangers hiervoor waren talentvolle vvh JO19-1 spelers. De 2e helft eigenlijk het zelfde spelbeeld en ook doelpunten voor het huidige vvH 1. Na minuut 84 stond 6-0 op het scorebord. Maar ….. ook bij jeugd wedstrijden wil je bij zo’n wat grotere uitslag die hatelijke 0 weg hebben. Scheids Jos moest in die 84e minuut wel een strafschop geven aan ‘oud’ dé mogelijkheid om die 0 weg te poetsen.Toen Jeroen Doornbos destijds in het eerste speelde nam hij de strafschoppen ook vaak en net als toen scoorde hij ook nu. 6-1 die hatelijke 0 was in ieder geval weg. ‘Oud’ gaf niet op en in het voetbal heb je 2 zinnen die wel heel vaak uitgesproken worden. ‘Hij niet’ bij een vlagsignaal van een club grensrechter bij vermeend buitenspel maar ook ‘het kan nog’ is veel gehoord. Dat ‘het kan nog’ hoorde ik van de bank bij ‘oud’ komen. Het kon inderdaad nog, ook de 6-2 werd nog gemaakt door vvh’s all time club topscoorder Anton Postema. Een prachtig doelpunt zoals hij ze jaren geleden in het eerste ook wel eens, nee regelmatig, maakte.
Eindstand derhalve 6-2 in een best wel mooie wedstrijd die nogmaals gezelligheid voorop had staan.

Na de wedstrijd was ook de nieuwjaar receptie waar kampioenen uit de najaars reeks werden gehuldigd en voorzitter Wijnand Kelders de aanwezigen in de volle kantine kort toe sprak. Opvallend waren de kampioenen, 3 teams en alle 3 meiden teams. MO13-1, MO13-2 en MO15-1. Ze kregen uiteraard een verdiende medaille en een echte kampioensschaal.De voorzitter sprak ook over de toekomst op sportpark De Warren. Het ging o.a over het rookbeleid rond de velden ‘er komen maatregelen’ ook sprak Dhr. Kelders over de duurzaamheid, het bestuur was er mee bezig en plannen werden uitgewerkt. Led verlichting, zonne panelen waren maar een paar dingetjes …  toeval of niet, deze week was de kantine nog voorzien van led verlichting. 
Of het nog lang (positief) onrustig bleef ? Ik weet het niet omdat ik andere verplichtingen had. Maar feestjes vieren kunnen ze op De Warren ook …….

Jan Kamminga