12
wo, aug
2 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
HARKEMA - Curty Gonzales speelt volgend seizoen voor Harkemase Boys. De rappe aanvaller komt over van ONS Sneek, waar hij na tien seizoenen afscheid neemt. "Ik was toe aan iets nieuws. Harkemase Boys is een mooie club waar ik altijd goed contact mee heb gehad." De 29-jarige Gonzales is de eerste aanwinst van de Harkieten voor volgend seizoen.


In die tien jaar dat Gonzales actief was bij ONS, speelde hij vaak tegen Harkemase Boys. "Er komt altijd veel publiek kijken en ik heb ook vrienden die er hebben gespeeld, zoals Oepie en Bacuna", vertelt Gonzales, die in het dagelijks leven de opleiding Social Work doet. "En van de huidige selectie ken ik jongens als Iloba, Noureddine, Jens, Jouke en Berwout al."

Vorig seizoen was er al sprake van dat Gonzales naar Harkemase Boys zou komen, maar toen ging de overstap niet door. "Ik wilde weg, op zoek naar iets nieuws. Maar ik had nog een contract voor een jaar en daar heeft ONS me aan gehouden. Toen was het even niet leuk. Het is daarna wel allemaal netjes opgelost, maar het heeft me wel doen besluiten om na dit seizoen te vertrekken." Reden voor vertrek was onder andere dat Gonzales bij ONS zo ongeveer alles al heeft bereikt "We zijn kampioen geworden, we spelen op een hoog niveau en ik was altijd basisspeler. Niet dat ik geen concurrentie had, hoor. Maar dan wil je nog wel eens een stap maken. Dat kon nu."

Gonzales kan op meerdere posities uit de voeten. Vaak speelt de rappe aanvaller als linksbuiten, "maar ook op de andere posities voorin en op het middenveld kan ik spelen", vertelt hij. "En ik heb zelfs linksback gestaan", lacht Gonzales, verwijzende naar de wedstrijd tussen ONS en Harkemase Boys eerder dit seizoen, toen de Snekers in een 5-3-2-formatie speelden.

Die veelzijdigheid van Gonzales sprak ook de Technische Commissie van Harkemase Boys aan. "Daarnaast heeft hij veel snelheid en zoekt hij vaak de diepte", zegt TC-lid Hans Kuik. "En hij heeft flink wat ervaring op dit niveau." Met Kuik heeft Gonzales veel contact gehad. "Ook nadat de overgang vorig seizoen niet doorging hielden we contact", vertelt Gonzales. "Dat was altijd heel fijn."

Gonzales is, toen hij acht jaar was, bij VV Harlingen begonnen met voetballen. Daarna volgde een overstap naar SC Heerenveen. Vervolgens ging hij nog even terug naar de havenstad, naar Zeerobben, om uiteindelijk bij Cambuur te belanden. Daar pikte ONS hem op, waarna Gonzales dus tien jaar lang vaste waarde was bij de Snekers. Met ONS speelt Gonzales nog een keer tegen Harkemase Boys: op 16 februari in Harkema.
Advertentie