16
di, juli
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Voetbal
EASTERMAR - Eastermar klimt! Waar een week eerder de wedstrijd tegen Birdaard wegens het winterweer af werd gelast daar was het een week later perfect weer voor de hervatting van de competitie. In de winterstop had mun niet stilgezeten, zo was er deelgenomen aan de Tytsjerksteradielcup en was er geoefend tegen Arum. De oefenwedstrijd tegen Arum was in Trynwalden gespeeld, terwijl de geplande thuiswedstrijd onder de aanwezige ideale weersomstandigheden prima plaats had kunnen vinden.

Hier deed maar weer eens blijken dat de leider van VVE1 een ware centrale-as aanbidder is. Over die leider gesproken, hij vierde Zondag 29 Januari maar weer eens een verjaardag van hemzelf, omdat mijnheer ook een voorliefde voor felicitaties heeft is mijn dringende advies: “Schroom niet en schud hem de snor!”
Nogmaals fan herte Bouwe en bedankt foar it kistje!

De scheidsrechter voor de wedstrijd Eastermar-Arum werd door penningmeester Stefan Erwin Venema zelf gehuurd en betaald uit eigen beurs. Stemmen gaan op om op de eerstvolgende vrije zaterdag een scheidsrechter te huren en deze dan met Tsjalling van Dijk mee te sturen. Het is algemeen bekend dat van Dijk geen vrije zaterdag onbenut laat om met de vrouw te gaan winkelen, omdat dit wel gauw eens uit de klauwen loopt is wat professionele begeleiding geen overbodige luxe.

Omdat de doelpuntenproductie van Kees Schotanus toch ietwat tegenvalt dit seizoen is besloten hem naar een cursus Yoga te sturen. Gekozen werd voor Yn Balâns, alwaar hij door lerares Anne van der Vaart stevig onder handen is genomen. Mocht Schotanus vandaag doel treffen dan weet u de reden…
Overigens zijn er nog wat matten vrij, google Yn balâns anders maar even!

Thomas zijn wederhelft was eerder dit seizoen op uitzending naar Griekenland gestuurd door de Eastermarder activiteiten commissie, dit om de heer Holsteijn zijn vormcrisis in goede banen te leiden. Omdat de resultaten van VVE1 ook na haar afwezigheid niet om over naar huis te schrijven waren is besloten de jongedame weer naar huis te halen. Zij was dan ook een van de vele getuigen van de aftrap om 14:00.
Overigens was dit niet de enige drastische maatregel om de neerwaartse spiraal te ontspringen: zo werd er getraind op woensdag ipv donderdag, was er geen live muziek van Die Antwoord in de kleedkamer en deed Tsjalling van Dijk geen twee paar linkersokken aan.

Jurryt Jonkman, die in de oefenpartij tegen Arum na enkele puike partijen (Schotanus zijn woorden) op nummer 6 plots weer dienst had gedaan als libero, had eerdaags besloten dat het dit weekend wel eens tijd was voor een frisse neus in de bergen van Duitsland. Om ook het spelletje op die latten wat onder de knie te krijgen.
Of hij überhaupt een basisplek had gehad is de grote vraag aber Tsjalling van Dijk stond nu plots op de libero positie.
Van Dijk kreeg gezelschap van Thomas van Holsteijn en Richard Brouwer op de backs, centraal naast hem stond Stefan Brouwer.

Theo Douwes kreeg de Moffen omgeschoven.

Op het middenveld stond Stefan Erwin Venema op zes, voor hem stonden Sander Smedema (die voor de gelegenheid zijn lange onderbroek weer van stal had gehaald) en Harm Tseard Heidbuurt.Voorin werd spits Albert Brouwer geflankeerd door Simon Dijkstra en Kees Schotanus. Op de bank zaten Jan Jochem Wobbes, Mark de Vries, Lieuwe Nijboer en die mannen wat. Zoals ik al zei werd er om 14:00 afgetrapt, wat er toen allemaal gebeurde vertel ik in de volgende alinea's even:

In de zevenentwintigste minuut werd de bal op de linker speelhelft onderschept. Albert Brouwer werd aangespeeld, de nieuwbakken aanvalsleider wist de ruimte die Kees Schotanus en Simon Dijkstra voor hem creëerden maximaal te benutten, hierdoor zag hij zichzelf ineens oog in oog met de vijandelijke keeper. Het verstand ging op nul en de bal vloog kiezelhard tegen de door Bouwe Boersma eigenhandig geweven touwtjes: 1-0!

Vijf minuten later was het de beurt aan de laatste man van Ternaard om in te dribbelen, de diepste Brouwer besloot hem te laten lopen en ook op het middenveld vonden ze het wel best. Tsjalling van Dijk werd vervolgens uitgekapt, Theo Douwes wist in eerste instantie nog te redden maar in de rebounty was het dan toch raak: 1-1.

Dertien minuten later was het rust.
Omdat Tsjalling van Dijk tegenwoordig met de dag een week ouder wordt besloot hij in de rust een wissel aan te vragen.
Dit betekende dat Albert Brouwer weer helemaal naar achteren werd gehaald en Jan Jochem Kootstra rechtsvoor kwam.
Nadat iedereen gezien had hoe van Dijk zich langzaam uit had gekleed en net wat minder dan schaars gekleed de douche opzocht kon de groene wei weer worden betreden.

In de zevenenvijftigste minuut pakte de Ternaarder linksbuiten, die door Richard Brouwer als buitenaards goed werd bestempeld, een bal op die zojuist nog uitverdedigt werd. De voorzet die volgde werd door Stefan Erwin Venema weg gekopt. Helaas was de afvallende bal wederom voor een tegenstander, die schoot het leer verwoestend langs Theo Douwes: 1-2..

In de vijfenzestigste minuut werd een bal vanaf het Eastermarder middenveld achter de verdediging gelegd. Schotanus snelde er op af maar zag tot zijn verdriet dat de keeper er stukken eerder arriveerde.
Kees bevond zich echter in een emotionele rollercoaster, zo kon het gebeuren dat de keeper met een vlijmscherpe mispeer op de proppen kwam, Schotanus zijn verdriet sloeg om in een blijdschap die hij normaal gesproken voor de slaapkamer reserveerde: 2-2!

Waar Eastermar in de eerste helft veelal de overhand had gehad daar kwam Ternaard in de tweede helft met een onvervalst Haags kwartiertje op de proppen. Tot gigantisch grote kansen zou het niet leiden en zo leek de wedstrijd op een gelijkspel af te Stefannen.

92e minuut: Harm Tseard Heidbuurt onderschepte met behulp van zijn fysieke onderstel de bal rechts op het middenveld gaf vervolgens een crosspass naar de linkerzijde van het speelveld. Door deze wereldbal zag Kees Schotanus zichzelf plots in kansrijke positie: 3-2!

93e minuut: Ternaard kwam na een poeier van jewelste nog voorbij Theo Douwes, die had echter een engeltje naast de paal staan en zo spatte de bal uiteen op de lat: 3-2!

94e minuut: Tijd voor wat onvervalste groene koude rakkers!