16
di, juli
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Voetbal
HURDEGARYP - Net als enkele weken geleden in Surhuisterveen was Hardegarijp nu ook baas in eigen huis. Na nauwelijks twintig minuten spelen had de thuisclub, onder aanvoering van de excellerende Ralph Wietses, het verschil al gemaakt door drie keer te scoren. Ondanks dat de Feansters zich in de tweede helft prima herstelden won de thuisclub verdiend met 3-1.


De wedstrijd op het zonnige sportpark ‘De Warren’ begon een kwartier later. Niemand die hierom maalde, immers het weer was fantastisch en de koffie vooraf smaakte prima. En bij Hardegarijp was men al weken in een opperbeste stemming. Drie keer op rij winnen dan krijg je dat. Een bestuurslid leek een ‘vier op een rij’ ook wel wat toe. “Dat hebben we hier al jaren niet meer beleefd.”De wedstrijd op het zonnige sportpark ‘De Warren’ begon een kwartier later. Niemand die hierom maalde, immers het weer was fantastisch en de koffie vooraf smaakte prima. En bij Hardegarijp was men al weken in een opperbeste stemming. Drie keer op rij winnen dan krijg je dat. Een bestuurslid leek een ‘vier op een rij’ ook wel wat toe. “Dat hebben we hier al jaren niet meer beleefd.”

Dat de gasten volledig zouden meewerken aan deze wens was trouwens niet ingecalculeerd. Dat wist men nog van de heenwedstrijd toen de blauwhemden hun huid duur verkochten. De eerste minuten waren hoogstwaarschijnlijk bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Wat als Jens Hamstra, de topscorer van de Feansters, al binnen de minuut een prima kans had benut. Wellicht had de wedstrijd dan een geheel ander verloop gekend. Nee, dan de thuisclub. Een minuut na de mogelijkheid voor de gasten werd Ralph Wietses op weg naar het doel geen strobreed in de weg gelegd. Hessel Breeuwsma mocht, geheel vrijstaand, de uitstekende voorzet achter de jeugdige doelman Fincent van der Veen koppen, 1-0. “Klungelig verdedigd door ons”, vond aanvoerder Willem van Kammen van de gasten. Nadat Van der Veen nog een keer goed redde, mocht Wietses even later ongehinderd door de gastendefensie slalommen en de voorsprong verdubbelen, 2-0. Het uitdelen van presentjes ging hierna nog even door. Rick de Groot verzorgde treffer nummer drie na alweer goed werk van Ralph Wietses. Omdat de arbiter van dienst om dubieuze redenen nog een treffer van Wietses afkeurde mochten de blauwhemden niet eens klagen over de 3-0 ruststand.

In de tweede helft tapten de Feansters uit een ander vaatje. John Notebomer, hij was halverwege de eerste helft Jelmer de Haan komen vervangen, controleerde achterin prima. Een andere verdediger, René Mellema, was door oefenmeester Johan Wijnsma naar het front gestuurd. Het werkte, zij het dat grote kansen uitbleven. Met nog een dik kwartier te spelen verkleinde Mellema de achterstand nog wel maar de resterende tijd bleek te kort. Met de 3-1 overwinning doet Hardegarijp mee voor de derde periode en nestelde zich stevig boven in de middenmoot. “Jammer dit”, sprak Willem van Kammen na afloop. “Nu moeten we ook nog eens naar beneden kijken, dat leek er voor de winterstop niet op.” De aanvoerder keek trouwens vol optimisme vooruit. “Dan moet het maar gebeuren tegen buur Marum volgende week en de week daarop tegen TONEGO.”

Foto: Jan Kamminga