29
zo, mrt
9 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
SUMAR - Lol hebben en buiten bewegen! Dát zijn de belangrijkste drijfveren van de voetballende 35+ dames van vv Suameer. Vorig jaar juni, onder het schoonmaken van de boxen van het voetbalcomplex aan de Joute van der Meerweg, werd de er geïnformeerd door één van de dames: “Wie lijkt het leuk om ook met een groepje te gaan voetballen? Gewoon lekker trainen en dan maar zien wat er van komt.” Hierop waren er veel enthousiaste reacties en vanaf september werd er daadwerkelijk wekelijks getraind.


De dames waren zelfredzaam: Er hoefde geen trainer aan deze groep te staan! En al helemaal geen mannelijke!
De eerste paar keer verscheen er trouw een groep van 7 á 8 dames. Er werd gelachen maar ook werd er een serieuze training afgewerkt. Langzaamaan kwam er steeds meer aanvulling en op het moment van schrijven zijn ze met 11 dames een volledig elftal! 

Nou is er wel een kanttekening bij het getal 35 van 35+ dames. Alhoewel het gemiddelde boven de 35 ligt, zijn er toch 2 dames die de gemiddelde leeftijd iets naar beneden drukken. Twee meiden van 15 en 17 jaar zijn ook aangeschoven bij het team. Een stukje jonger dan de rest, maar een welkome aanvulling!

Aan het begin van het jaar zijn de dames om de middenstip gaan zitten en hebben ze zich afgevraagd: “Hoe gaan we nu verder? Wat is ons niveau? Willen we wel of geen competitie?” Er werd besloten om geen competitie te gaan spelen maar zo nu en dan een oefenwedstrijd of een toernooitje te gaan spelen. Maar ja, dan moet er ook een tenue komen. En sponsors zouden dan natuurlijk ook welkom zijn.  

Hier hoefde niet lang naar gezocht te worden. Ingrid Veenstra van Backstage kappers in Drachten had al aangeven graag te willen sponsoren mochten er wedstrijdtenues worden aangeschaft. Toen Anneke Kloosterman van Diëtheek Drachten (tevens speelster van dit team) ook aangaf dat ze wilde sponsoren, ging het balletje wel heel snel rollen! Leffel Sport in Burgum werd ingeschakeld en binnen no-time werd er een tenue ontworpen voor dit enthousiaste damesteam! Uiteindelijk werd er toch een man toegelaten die de dames een beetje op het spoor moet gaan houden. Een immens zware taak die Willem van der Veer (na vandaag door de dames ‘ús Willem’ genoemd) dapper als gelegenheidscoach -trainer op zich heeft genomen! Want het is niet makkelijk om zo’n kippenhok vol kakelende kippen in toom te houden. Maar de dames zijn erg blij met deze leider!

Afgelopen vrijdag werden dan toch echt de voetbalshirts uitgereikt aan de sponsors! Voorzitter Binne de Vries deed dit voorafgaand aan de eerste voetbalwedstrijd van de vrouwen. Er was in het geheim een oefenwedstrijd georganiseerd tegen de MO-13 van vv Suameer. Deze meisjes waren niet ingelicht tegen wie ze gingen voetballen dus het was een enorme verrassing dat een aantal van deze meiden ineens tegen hun moeder stond te voetballen. De wedstrijd werd overigens gewonnen door de jeugd met 2-1. Hier werd door de meiden thuis nog even liefelijk op gewezen, waarop moeders hun kroost onmiddellijk naar bed stuurde. Tsja, verliezen moet ook leren! Maar uiteindelijk is de uitslag niet belangrijk want zoals hierboven al stond: Lol hebben en buiten bewegen is het belangrijkste!

Advertentie