10
vr, juli
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
HURDEGARYP - Bij veel sporten is er een Pupil van de Week, zo ook bij de thuis wedstrijden van vv Hardegarijp 1. Zaterdagmiddag was dat de 8 jarige Niek Mulder. Niek voetbalt nu in vvH JO8-1 en wil later waarschijnlijk voetbal trainer worden en dan van een ‘grote’ club. Ook wil hij dan graag heel beroemd worden en ja dan moet je het ‘www’ op. Niek deed het achteraf uitstekend, scoorde zijn shoot-out doelpunt en kreeg als dank voor al zijn werk heerlijke frietjes en een echte beker.


Al meerdere jaren organiseer en begeleid ik bij vv Hardegarijp de Pupil van de Week (PvdW) bij de wedstrijden van vv Hardegarijp 1.  Bij de wedstrijd van vv Hardegarijp 1 tegen VVI 1 op zaterdag 11 mei was dat de 8 jarige Niek Mulder die in vv Hardegarijp JO8-1 speelt. Hij is overal inzetbaar op het veld en heeft ook al een bijnaam ‘de stofzuiger’ als het moet kun je hem het beste in de verdediging gebruiken maar ook alle andere posities draait hij zijn hand niet voor om……Niek wil later misschien wel voetbaltrainer worden en traint nu zijn jongere broertje Jelco al. Hij leert zijn broertje, die bij vvH JO7 speelt, dan wat ook hij op de training leerde.

Volgens afspraak arriveerde hij precies op tijd en kreeg hij het erg mooie PvdW trainingspak aan. Hierna ging Niek met een aantal spelers de warming-up in.Niek liet ook even zien wat hij al in huis had, prima hakjes en zelfs het ‘Sidaantje’ werd uitstekend gedemonstreerd.Nog tijdens de Warming-up kwam hoofdtrainer Oane Westra even met Niek praten. Oane had natuurlijk gehoord wat Niek later wil worden en hij mocht wel eens helpen bij de training van vv Hardegaryp 1. Niek zei het niet maar dacht misschien wel dat misschien hij zelf later trainer van vv H 1 is. Een mooi ‘opstapje’ richting een ploeg als Real Madrid of Barcelona. Het liefst bij Ajax natuurlijk dat is zijn favoriete club. Ook was er even overleg met de scheidsrechter geweest en Niek mocht de bal mee het veld opnemen en hij mocht de toss doen.Tijdens deze warming-up deden ze ook een ‘rondo’ 4 personen rondom de persoon in het midden die dan de bal moet zien te pakken. Niek stond in tegenstelling tot grensrechter Hessel eigenlijk maar een paar keer in het midden. Hessel stond er veelvaker, hij kan dan ook beter grensrechter zijn dan voetballen.

Na de warming-up ging Niek met aanvoerder Ralph Wietses naar de kleedkamer waar hoofdtrainer Oane Westra de laatste aanwijzingen geeft.  Een mooi onderdeel voor Niek, hij wil dus ook trainer worden.Bewust gevraag en gezegd ‘goed opletten wat de trainer zegt Niek’ en na afloop gevraagd ‘en wat zei de trainer?’ het antwoord was kort ‘niets’.

De beide teams kwamen naar buiten en liepen het veld op, uiteraard had Niek de bal gekregen om die mee naar de middenstip te nemen. Ook de toss werd door Niek gedaan. Meestal wint vv H die toss maar deze keer even niet, het zou niet het laatste zijn wat verloren werd.

Het was voor Niek Shoot-out tijd geworden. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter ging hij onderweg. En als aanvallers, middenvelders en verdedigers van de tegenstanders gaan verdedigen is het lastig …. Maar Niek passeerde ze allemaal met gemak en kwam aan bij de doelman. Heel even ging het fout, de doelman kwam veel te vroeg uit zijn doel en daardoor moest Niek iets naar links uitwijken en schoot naast ……In het handboek Pupil van de Week bij vv Hardegarijp staat dan dat de PvdW een strafschop krijgt die op elke willekeurige plek genomen mag worden. Niek bepaalde zelf de plek en scoorde met een strak schot mooi rechts in de hoek. Het applaus van het publiek was oprecht een luid. De doelman teleurgesteld achterlatend ging Niek richting de dug-out was hij nog sportief ook want toen we voor de dug-out van de tegenstanders langs liepen zei hij ‘veel succes allemaal’ Ja, bij de tegenstanders, mooi toch.In de vv Hardegarijp dug-out maakte ik snel de foto en aan alles merkte je dat hij daar graag weg wilde, het volgende punt was misschien wel een mooie maar zeker een lekkere, de frietjes ……Maar eerst moet dat mooie Pupil van de Week Trainingspak uit en dat ging best wel snelIn de kantine werden de frietjes zelfs bij Niek aan tafel gebracht en hij vond ze heerlijk. Ook de vraag ‘Wat vond je het leukste’ het antwoord was voorspelbaar, met in het achterhoofd wat hij later wil worden was het natuurlijk het moment dat hij met aanvoerder Ralph de kleedkamer in ging. 

Het is geen verrassing voor de kinderen maar ze krijgen ook altijd een beker, de Pupil van de Week vv Hardegarijp beker. Elke keer weer een mooi moment en ondanks dat ze het weten toch elke keer weer een verrassing.

Niek vertelde nu weer dat hij echt en beroemde trainer wil worden. Normaal staan deze verslagjes op de facebook pagina vvhardegarijp evenementen maar omdat Niek beroemd wil worden nu via Kanaal 30 op het WWW en natuurlijk linkjes op de diverse social media.

Niek ging naar huis en was ‘zich zelf’ weer. Elke PvdW is vooraf nerveus en ook Niek was het. Zeker kort voor alles wat in dit verslagje staat maar bij de warming-up veranderd dan iets. Een bal doet dan blijkbaar wonderen.Na afloop was alles weer normaal en heeft Niek een prachtige dag beleeft die samen met de beker en de foto’s in zijn geheugen gegrift staan.

Jan Kamminga

Ps. Uiteraard voetbalde vv Hardegarijp hierna de wedstrijd tegen VVI en verloor met 1-4 

Advertentie