09
zo, aug
2 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
HURDEGARYP. Op meerdere voetbalvelden in de Kanaal30 regio waren woensdagavond weer trainingen voor de jeugd. Uiteraard onder strikte voorwaarden maar toch. In Hurdegaryp bij vv Hardegarijp rolde de eerste ‘officiële’ bal kort na 18 uur op het hoofdveld. 3 Pupillen teams beten het spits af waarna om 19 uur de O-14 jongens en de O-15 meisjes. Onder leiding van hun eigen trainers maar ook 2 heren van Fysio 058 uit Leeuwarden. De mannen van O-19 sloten deze eerste trainingsavond na ruim 7 voetbal vrije weken af.


Meestal is het bedenken van een pakkende titel bij een verslag, waar het dan ook over gaat, best wel lastig. Deze titel ‘Eindelijk, we mogen weer voetballen. Ik ben blij’
kreeg ik ‘aangereikt’ van een jongeman van een jaar of 10 die net door zijn moeder op het parkeerterrein van Sportpark De Warren was gebracht. Hij liep alleen richting het veld en zijn wijze woorden waren echt oprecht.

Er zijn uiteraard een aantal beperkingen. Thuis omkleden en later na de training thuis douchen. Geen gebruik mogen maken van de toiletten en kleedkamer. Maar ook een één richtingssysteem buiten het veld en zeker bij de in en uitgang van het complex.
Bij de jeugd boven de 12 jaar komt nog bij dat de 1.5 meter maatregel wel van kracht is, bij de jongere jeugd is die niet nodig.
Ook mogen de velden alleen maar betreden worden voor een training met een door het bestuur aangestelde trainer. Op andere momenten zijn de velden niet toegankelijk. Overdag even een balletje trappen mag niet op het sport complex. Een regeling die voor alle velden in de gemeentes gelden

Omdat ik ‘een beetje’ betrokken ben bij de voetbalclub, zeker ook als huisfotograaf, moest ik er even naar toe om dit voor het gevoel vreemde maar ook mooie moment toch ‘foar it ûnthâld’ de herinnering voor later dus op de foto zetten.
Gezellige drukte op het sportpark en je zag duidelijk dat iedereen de richtlijnen die van toepassing zijn uitstekend toepaste.
Gezellig en goed gecontroleerde omstandigheden dus en ook nog prachtig trainingsweer. Collega Binne Kramer, maar ook ik, hadden wel een klein probleempje gehad. De gewenste koffie was er ook niet. De kantine is ook niet geopend. Als hij, Binne dus, er wel was geweest had ik misschien wel eentje van thuis gehaald ……

De eerste 3 pupillenteams trainen vanaf 18 uur met de eigen trainers. Echt alle kinderen hadden er weer zin in en waren heerlijk bezig.
De onder 14 jongens en de onder 15 meisjes kregen van Rutger en Mike die respectievelijk eigenaar en medewerker zijn bij Fysio 058 in Leeuwarden een erg mooie training voorgeschoteld.
Meerdere kleinere oefeningen die zowel conditioneel als tactisch prachtig om te zien maar ook om te doen waren. De kinderen vonden het best mooi om te doen. Rutger beloofde na afloop overigens wel dat het de komende 2 woensdagen steeds wat pittiger zou gaan worden ….
Ook de eigen trainers Rene en Joost waren er bij aanwezig maar hadden een rustige avond.
Een uur heerlijk bezig zijn, de dametjes en de jonge mannen vonden het echt leuk. En waren blij dat ze weer de (kunstgras) wei weer op mochten
Hier was ook een jongeman bij die eerlijk opbiechtte wat hij de laatste 7 weken had gedaan. ‘Ik heb 7 week kunnen gamen en soms moest ik wat voor school doen’ Hij lachte er wel bij en ik denk dan ook dat dat ‘soms’ bij het schoolwerk wel iets vaker dan soms was.

Ook de heren van O-19 trainden nog. Deze mannen waren vooral conditioneel bezig onder leiding van de beide trainers. Maar ook hier een bijna complete selectie die aanwezig was.

Een bijzondere avond die niet snel vergeten zal worden !!

Jan Kamminga

Advertentie