28
za, mrt
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
HARKEMA - Harkemase Boys heeft zich versterkt met twee jonge en talentvolle spelers uit Marum: verdediger Kellian van der Kaap van Be Quick 1887 en vleugelspits Tom Boezerooy van SV Marum.


De 18-jarige Van der Kaap speelt in de jeugd van Be Quick 1887. Hij begon met voetballen bij Marum en speelde drie jaar in de gezamenlijke jeugdopleiding van SC Cambuur en FC Groningen. Van der Kaap is snel en sterk en kan op veel posities in de verdediging en op het middenveld uit de voeten. Zijn voorkeur gaat uit naar linksback. "De Derde Divisie is natuurlijk een mooie en sterke competitie", vertelt het snelle en sterke talent. "De aanhang zorgt elke wedstrijd voor een goede sfeer. Verder vind ik Harkemase Boys de juiste club om me te ontwikkelen als voetballer. Ik wil veel spelen, veel trainen en belangrijk zijn voor de club."

Boezerooy (17) is een rappe vleugelspeler met een goede voorzet en scorend vermogen, die bij voorkeur op de rechterflank speelt. Met zeventien goals is hij topscorer bij SV Marum, dat tweede staat in de 3e klasse C zaterdag. Net als Van der Kaap speelde Boezerooy in de jeugdopleiding van SC Cambuur en FC Groningen: "Dat was heel leerzaam. Ik heb heel Nederland gezien en ook leuke toernooien in het buitenland gespeeld." Ondanks de interesse van profclubs, kiest Boezerooy nu dus voor Harkemase Boys. Hij legt uit: "De club was heel slagvaardig. Ze zijn vaak wezen kijken en de trainer was ook positief. Ik wil bij Harkemase Boys beter worden, veel goals maken en assists geven."

Twee jonge spelers uit Marum dus, die beiden al in de jeugd voor profclubs speelden. In maart speelden Van der Kaap en Boezerooy met Harkemase Boys mee in een oefenduel tegen sc Heerenveen onder 19. Die wedstrijd eindigde in 2-2. Er is nog een overeenkomst: Van der Kaap en Boezerooy studeren allebei aan het Alfa College. Niet dezelfde opleiding trouwens. Van der Kaap doet Detailhandel en Boezerooy begint na de zomer aan zijn tweede jaar van de opleiding Junior accountmanager.
Advertenties
Advertentie