22
wo, jan
7 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BURGUM - Het regende af en toe doelpunten in de wedstrijd tussen Wês Handich/DOW uit Rottevalle/Eastermar en OKO uit Opende. Maar het meest opvallende 'natuurverschijnsel' waren de vele strafworpen in dit duel. Als u daar als lezer uit concludeert dat er op het scherpst van de snede werd gespeeld slaat u de spijker op z'n kop. Dat maakte dit duel tot een ontmoeting die misschien niet altijd kwalitatief even hoogstaand was, maar die wat betreft de amusementswaarde prettig hoog scoorde.
Lees meer...

OENTSJERK = Met 8-5 bij rust leken er nog wel degelijk mogelijkheden en kansen voor de A 1ploeg van Deinum in de wedstrijd tegen De Wâlden A 2. Maar in de tweede helft kwam het verschil een stuk schrijnender aan het licht, namelijk dat de gasten van Deinum, vroeger heette de club TDK en eigenlijk had die naam beter als leitmotiv gediend kunnen hebben. Die drie letter staan, stonden, voor Troch De Koer. En dat ontbrak er nu juist aan bij de gasten. Maar zeven treffers is gewoon te weinig. Het werd 17-7.
Lees meer...

OENTSJERK - Toen het bij de rust in de wedstrijd tussen de A1 junioren van De Wâlden en CSL uit Britsum 6-8 stond, leken nog niet alle kansen verkeken voor de Trynwâldster beloften. Maar toen CSL in de tweede helft het gat steeds groter maakte en de thuisclub steeds verder achterop raakte, verdwenen die kansen als sneeuw voor de zon en bleef slechts een 'Vlaams waterkansje' over voor de ploeg van het coachduo Bareld Bos en Sjieuwke van der Veen. Zij moesten toezien hoe hun team kansloos verloor met 10-20. 
Lees meer...

BURGUM - De D-teams van V en V uit Garyp en De Wâlden uit Oentsjerk troffen elkaar zaterdagochtend in sporthal De Wetterstins in Burgum. Een heuse derby dus, althans, dat was het in vroeger tijd, maar de jongens en meisjes van deze generatie hebben daar merendeels geen weet van. Toch blijven het altijd wel wedsrijden met een apart randje, met een extra dimensie zou je kunnen zeggen. Deze aflevering van V en V-D e Wâlden paste naadloos in dat beeld: het was spannend en af en toe zelfs onvoorspelbaar.
Lees meer...

OENTSJERK - Het was best een leuke wedstrijd, die tussen de B 2 teams van De Wâlden en Wes Handich/DOW uit Rottevalle/ Eastermar. Maar in één aspect van het korfbal schoten beide ploegen, zowel letterlijk als figuurlijk, te kort, de gasten zelfs schromelijk. En dat was het maken van doelpunten. Goed, de thuisclub kwam dan nog tot zeven treffers, maar de gasten slaagden er niet in meer dan twee doelpunten te maken. En dat is beide gevallen voor twee zulke getalenteerde ploegen veel te weinig. 
Lees meer...

OENTSJERK - De slotfase van de wedstrijd tussen de C-juniorenteams van De Wâlden en Heerenveen was even spannend als opmerkelijk. Het spannende zat hem met name in het scoreverloop, het opmerkelijke was die allerlaatste minuut. Toen kreeg De Wâlden van scheidsrechter Bert Blauw een strafworp toegekend. Maar die werd gemist en dat zou betekenen dat Heerenveen met 6-7 zou hebben gewonnen. Maar de referee liet de stip overnemen. Waarom? Lees vooral verder. 
Lees meer...

Meer artikelen...