20
vr, juli
3 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

SURHUISTERVEEN - Ronde 12 heeft in de hoofdgroep meer duidelijkheid gegeven hoe de kaarten van koploper Erwin Heslinga er bij liggen. Wim Riddersma mocht het Erwin lastig maken en wist tot het eindspel stand te houden. De theoretische kennis van de koploper gaf echter de doorslag en winst moest zijn meerdere in Erwin erkennen.
Lees meer...

BURGUM - Sport Fryslân organiseert op zondag 5 augustus bij Fierljepschans en Wetter & Willepark Burgum de European Sports for All Games, waarbij 20 internationale teams, 50 traditionele sporten presenteren. Een het Italiaanse, het Deense en het Belgische team vinden onderdak bij gastgezinnen in onze gemeente. Deze teams en het Friese Fierljepteam laten Tytsjerksteradiel kennismaken met hun traditionele sporten. De Italianen demonstreren het kasserollen, de Denen het freerunnen en de Belgen het boogschieten vanaf staande wip.

BURGUM - Afgaande op het plezier dat ervan af spatte vrijdagmiddag, zit het er dik in dat de kinderen die daar zich daar uitleefden op allerlei speeltoestellen geen 'computerkinderen' worden. Je hoefde alleen maar naar de vliegende start te kijken om zien dat het een verhaal van 'mei nocht en wille' en 'mei fleur en faasje' was. Het gebeurde allemaal ter opluistering van de officiële opening van de BSO sportinstuif op het sportcomplex Koningsland in Burgum.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - In de 11e ronde ban de zomercompetitie leek de koploper Erwin Heslinga averij op te lopen tegen de man uit de Zuidwesthoek. Alhoewel Siep uitstekend stand hield moest hij in een al te gretige zet naar doorbraak constateren dat hij eerst nog even een brikje had moeten offeren. Wellicht was in de resterende 3 tegen 5 nog een kans op remise geweest.
Lees meer...

BURGUM - Thewis Hobma werd zaterdagavond op het nieuwe schansencomplex gehuldigd als Kening na afloop van het Keningsljeppen. Hij werd geflankeerd door  Sigrid Bokma die Keninginne werd en Wisse Broekstra die zich voor een jaar Prins mag noemen. Het was het slot van een lange avond fierljeppen, die wat moeizaam op gang kwam, maar die met name in de finale toch nog ijzingwekkend spannend werd. De wedstrijd werd begunstigd door vrijwel ideale omstandigheden.
Lees meer...

EASTERMAR - Voor de liefhebbers was het genieten het afgelopen weekend in Eastermar! Daar werd een nostalgische botenshow gehouden waar de toeschouwers konden kijken naar, zoals dat zo plastisch genoemd werd, 'varend oud hout'. Houten schepen dus, sommige van ver voor de oorlog. Voor de liefhebbers om duimen en vingers bij af te likken. Die liefhebbers konden met boten en bootjes naar de Burgumer Mar om daar die fraaie schepen in volle glorie te aanschouwen.
Lees meer...

SURHUIZUM - Je zou denken als je het terrein op reed dat er harde gitaren zouden klinken. Maar in plaats van muziek waren het de dartpeilen die je hoorde tikken in de dartborden. Het was de eerste editie van S.O.A Foreplay in Surhuizum en er was dan ook een mooie groep spelers op het toernooi afgekomen uit de regio. Het voorprogramma was een rustige gebeuren waarbij ook tv in de tent werd uitgezonden. De voorbode van een heftig weekend in Surhuizum.
Lees meer...

Meer artikelen...