26
di, mrt
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

SURHUISTERVEEN - In Gramsbergen werd afgelopen weekend de Districsfinale acrogym gehouden voor de nivo’s C/D en E. Op zaterdag waren de D/E teams aan de beurt. WSBF was met 14 teams vertegenwoordigd in Gramsbergen. Hiervan wisten maar liefst 7 teams een podiumplek te veroveren. Een aantal teams behaalden een vierde en vijfde plaats. Op zondag werd er wederom een gouden medaille behaald en mocht er 1 team het zilver mee naar huis nemen. De doorstroming naar de ½ Finale is op dit moment nog niet bekend.
Lees meer...

GARYP - Afgelopen zondag vond in Nieuwehorne de 2e plaatsingwedstrijd turnen plaats. Anne Venema van gymnastiekvereniging V en V Garyp kwam in actie bij de senioren op D niveau. In een foutloze vierkamp op de toestellen sprong, brug, balk en vloer hield ze haar zenuwen onder controle. Anne liet prachtige oefeningen zien en turnde zich naar de 2e trede van het podium waar zij de zilveren medaille kreeg omgehangen. Een zeer verdienstelijke prestatie.

BURGUM - Cor Visser uit Mûnein en Joakim Zuidema uit Burgum maken onderdeel van een nieuwe wielerploeg, die dit seizoen haar opwachting maakt in het amateurpeloton. Team Mutasport.nl is afgelopen vrijdag bij de hoofdsponsor officieel aan het publiek gepresenteerd. Twaalf renners uit het Noorden maken deel uit van de ploeg. Met het opvallende oranje tenue, maar vooral ook door een attractieve, aanvallende en strijdlustige manier van koersen wil het team een herkenbaar blok in het amateurwielrennen vormen.
Lees meer...

BURGUM - De derde zaterdag van maart stond voor veel Nederlandse Color Guardgroepen in het teken van de CGN-wedstrijden in Leeuwarden. Voor de Color Guard kids en juniorengroepen van Nova en De Marko's was het de tweede wedstrijd van het seizoen. De kids wisten tijdens deze wedstrijd 10 punten meer te scoren dan in Drachten. Met 64.36 punten sluiten zij het wedstrijdseizoen af. De junioren haalden 65.10 punten. Bijna vijf meer dan bij de eerste wedstrijd in Drachten. Over twee weken laten zij zich opnieuw zien in Eindhoven!

BURGUM - Zaterdag was de 1e plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek voor groepen 1e divisie. Op dit hoogste niveau van de KNGU neemt de juniorengroep van OBQ-DFS deel. Jente Bouma, Nijah de Boer, Sara Zarza, Sylvia van der Veen en Yalena Klijnsma vormen dit jaar een nieuwe groep en kwamen in aktie met 2 groepsoefeningen. De groep liet een lintoefening zien op de muziek Smooth Criminal van Michael Jackson.
Lees meer...

BURGUM - Acrogymnaste Arjenne Steenbergen uit Burgum heeft het afgelopen weekend met haar teamgenootjes Myrthe Tognini en Nova Houtman niet voor succes kunnen zorgen tijdens het zeer sterk bezette internationale acrogymtoernooi in Maia (Portugal). Het trio lag na de prima eerste oefening nog op koers voor de finale, maar bij de tweede oefening ging het mis. Dat kostte zoveel puntenaftrek, dat een finaleplaats, laat staan eremetaal, niet meer haalbaar was. Jammer, maar niettemin een ervaring rijker.

Meer artikelen...