20
ma, aug
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BURGUM - Vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus wordt de 33ste aflevering van het Concours Hippique van Burgum gehouden. Een klassieker die bij vele ruiters en amazones van naam en faan roodomrand in de agenda staat. Het CH Bergum heeft een reputatie opgebouwd die is gestoeld op niet alleen de kwantiteit van de deelnemers, maar ook met name op de kwaliteit van diezelfde deelnemers. D erelijst kent vele bekende namen van de winnaars van de Grote Prijs.
Lees meer...

BURGUM - Een wonderlijk verschijnsel op de Hegemer Mar bij Woudsend maandagmiddag. Toen Leeuwarden als eerste werd afgeschoten, bleef de hele bemanning onbeweeglijk zitten, geen armen in de lucht, geen hugs tussen schipper en bemanning, geen juichkreten, zelfs geen handje dat omhoog ging. Het was een stil protest tegen het vermeende onrecht dat de Leeuwarders werd aangedaan door het afwijzen van het hoger beroep door de Zeilraad. Veertien onterechte strafpunten dus.
Lees meer...

BURGUM - Was de verrassende winst van Leeuwarden in de seizoensopening in Grou nog te rangschikken in de categorie 'onvoorstelbaar en onvoorspelbaar', de zege van schipper Willem Zwaga en zijn mannen bij Langweer, was geen toeval meer. Leeuwarden is in een blakende vorm en dat in een wedstrijd die bepaald niet eenvoudig was. De 'tûkelteammen en stroffelstiennen' bestonden dit keer uit met name de weersomstandigheden, de sterk schiftende wind en de kracht daarvan.
Lees meer...

EARNEWALD - Het duurde dinsdagmiddag tot drie uur eer het besluit viel: de skûtsjewedstrijd bij Earnewâld werd afgelast. En dus kon iedereen naar huis, onverrichter zake zoals dat heet. Teleurstellend voor eigenlijk alles en iedereen, voor de schippers en de bemanningen, voor de commissie die het vele werk voor niets had gedaan en uiteraard ook voor al die toeschouwers die zich hadden 'fergappe' op een spannende wedstrijd. Die kwam er dus niet: 'oare jier better'. Sneu.
Lees meer...

BURGUM - Bij de titel van dit verhaal zult u misschien de wenkbrauwen fronsen dan wel optrekken. Maar ze waren er echt zondagavond in Burgum, daar werden drie bijzondere en voor ons onbekende sporten gepresenteerd door een groep Italianen en Belgen. Om er toch een eigen tintje aan te geven, werd voor de gasten een demonstratie fierljeppen georganiseerd. Prachtig weer zorgde ervoor dat er toch nog redelijk wat publiek was komen kijken ondanks de gebrekkige publiciteit.
Lees meer...

BURGUM - Op het Snekermeer bij Terherne troffen de nummers één en twee van de vorige SKS-serie elkaar in een rechtstreeks duel. Een onvervalst titanengevecht tussen de gevestigde orde, Grou met schipper Douwe Visser en de aanstormende jeugd van Heerenveen met Sytze Brouwer aan het helmhout. Het was Heerenveen dat het best uit de startblokken kwam, maar uiteindelijk werd Grou als eerste afgeschoten na een beklijvend gevecht op het scherp van de snede.
Lees meer...

BURGUM - Het warm, bloedheet in feite en de wind liet de schippers van de SKS bij De Veenhoop op een gruwelijke manier in de steek. En dat leverde een klassieke drijfpartij op zoals het hier bij de Headammen wel vaker voorkomt als je de annalen erbij pakt. En dus een wedstrijd die die naam eigenlijk niet verdiende, het was een kwestie van 'lok wat jouste', oftewel: de gelukkigste won. Daar had de winnaar, Earnewāld, uiteraard geen enkele boodschap aan.
Lees meer...

Meer artikelen...