31
zo, mei
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Nu we over de helft zijn van dit toernooi komt er steeds meer tekening in de uiteindelijke lijst kanshebbers. Al eerder genoemde C spelers Wim Riddersma en Sietse Jonker blijven maar doorstomen naar de top. Dit ondanks dat de tegenstanders steeds zwaarder worden. Ook de niet spelende Geert Rozenberg blijkt met zijn eerder score plaats 3 stevig in handen te houden.


Wim Riddersma uit Drachten presteerde het in de langste pot van de avond Bert Oegema uit Mounein aan de zijn zegekar te binden, terwijl kort daarvoor Sietse Jonker uit Oudega Siep Altena uit Balk al van het bord had gespeeld. Ook zonder het foutje van Siep bleek de pot gewonnen te zijn.

Ook de remise van Douwe Douma uit Twijzelerheide tegen titelkandidaat Wim van der Molen uit St, Johannesga mag als zeer eervol worden beschouwd. Proficiat nogmaals Douwe.

Met de sluiting van de transfermarkt op 1 juli a.s. is het de vraag of deze kopmannen voor eigen club kunnen worden behouden.

De koploper van vorige week moest uitkomen tegen de laatste kandidaat uit zijn eigen groep. Henk Hosper die een thuiswedstrijd had lukte het niet om voordeel te behalen, waardoor Sipke voorlopig naar plaats 4 terugviel.

Sjouke Zijlstra uit Wolvega verbeterde zij positie op de ranglijst ook aanzienlijk. De remise tegen Pieter Dijkstra uit Britsum leverde hem een blauwe notering op en plaats 17 in de lijst.

Klaas Mondria mag met recht een achtervolger worden genoemd in zijn groep. Met zijn bekende sluwe zetjes wist hij Piet Wiersma uit de Triemen achter zich te houden en klom naar de top tien.

Sensatie was er natuurlijk weer aan het bord van snelle Jelle. Jelle Jongsma snoepte Joop de Graaf uit Oudega een schijfje af en leek de winst gemakkelijk binnen te halen, Joop ging naar dam zette het vierkantje vast maar wat er later gebeurde is onbekend. In de uitslagenlijst stond Jelle toch met 2 punten. Ra Ra. Hoe kan dat?

Maandag 26 juni a.s. is de 9e ronde in cafe de Haven te Surhuisterveen.

Topt tien ranglijst.

1. Wim Riddersma Drachten 1.346

2. Sietse Jonker Oudega 1.326

3. Geert Rozenberg Mildam 1,297

4. Sipke Doller Haulerwijk 1.264

5. Wim vd Molen St Johannesga 1.226

6. Douwe Douma Twijzelerheide 1.215

7. Henk Jonker Oudega 1.185

8. Bert Oegema Mounein 1.153

9. Pieter Dijkstra Britsum 1.142

10. Klaas Mondria Wolvega 1.140
Advertentie