31
zo, juni
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Met de 10e ronde van dit toernooi is de strijd volledig losgebarsten. De spelers komen tot de ontdekking dat remises meestal onvoldoende zijn om naar de top door te stoten. De ranglijst wordt dan ook behoorlijk door elkaar gehutseld door de fraaie overwinningen. Dit vooral in de sub top. Met nog 4 ronden te gaan afwisselend in Surhuisterveen en Mildam mag er dan ook nog de nodige strijd worden verwacht. Het wordt echt dringen bovenin.


Van de C spelers wisten Wim Riddersma en Sietse Jonker zich uitstekend te handhaven door fraaie remises tegen resp. Gerrit Terpstra en Bert Oegema.

Henk Jonker uit Oudega mag worden betiteld als de coming man. Door zijn fraaie overwinning op Wim van der Molen duikelde deze een aantal plekken naar beneden terwijl Henk zelf de koploper Sipke Doller tot op 1/1000 punt benaderde. Waar dit uiteindelijk op uitkomt zal 31 juli bekend worden tijdens de slotronde.

Sipke Doller wist Martie Boersbroek ternauwernood van zich af te schudden. In een spannende pot bleek het eindspel na enkele slagkeuzes in 1 om 4 te eindigen hetgeen dan ook winst betekende.

Geert Rozenberg uit Mildam die eerder in het toernooi koploper is geweest kon het niet bolwerken tegen Douwe Douma uit Twijzelerheide. Douwe speelt een goed toernooi en met zijn 5e plaats op de lijst is er nog van alles mogelijk in de komende ronden.

Pieter Dijkstra uit Stiens blijft ook in de race. Clubgenoot Reinout Sloot uit Leeuwarden die een hogere rating heeft dan Pieter ging te roekeloos in de aanval. Dit werd door Pieter deskundig afgestraft en Pieter bezet een fraai 6e plekje voorlopig.

Sytze Terpstra uit Birdaard kwam uit tegen veteraan Klaas Mondria uit Wolvega. Met her remisevoorstel van Sijtze kon Klaas wel accoord gaan. Klaas stoomt daarmee door naar plaats 10.Hij gaat de komende week in Bunschoten tijdens het Boboli toernooi trainen en komt op 18 juli beslagen ten ijs terug. Pas op tegenstanders.

Jan Hiemstra uit Harkema scoort in het toernooi beter dan broer Sape. De overwinning van Jan op Rika van Leeuwen brengt hem naar plaats 17 terwijl Sape met zijn nederlaag tegen Sjoerd van der Molen onderaan bungelt.

Luitzen van der Heide uit Drachten werd gefopt door Marten Zijlstra uit Mildam. Marten stelde hem voor de keus of schijfverlies of een doorbraak Beide opties liepen naar verlies.

Henk Hosper de plaatselijke voorzitter van de club uit Mildam komt eindelijk uit zijn schulp. Na eerdere nederlagen werd vanavond de volle winst behaald tegen Siep Altena uit Balk. Henk staat nu in de middenmoot en zal ongetwijfeld nog gaan stijgen.

Overige uitslagen:

Gerard Weinans - Sjouke Zijlstra 1-1

Tjalling Oegema - Karel de Bruin 1-1

Piet Wiersma - Hielke Luik 2-0

Willem Lep - Harm Terpstra 1-1

Hans Hoks - Joop de Graaf 0-2


Ranglijst na 10 ronden:

1. Sipke Doller Haulerwijk 1.328

2. Henk Jonker Oudega 1.327

3. Wim Riddersma Drachten 1.281

4. Sietse Jonker Oudega 1.260

5. Douwe Douma Twijzelerheide 1.229

6. Pieter Dijkstra Britsum 1.211

7. Bert Oegema Mounein 1.179
Advertentie