08
zo, dec
2 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Overige sporten
Benjamins en prejuniorenBURGUM - In sporthal De Wetterstins in Burgum werd zaterdag de 1e ritmische wedstrijd van het seizoen georganiseerd door OBQ-DFS. Dit seizoen wordt er met een nieuwe reglement gewerkt, dus een mooie test voordat men aan de landelijke wedstrijden gaat beginnen.


De individuele gymnastes op A en B niveau lieten een 2 of 3 kamp zien en dit programma werd afgewisseld met de groepsoefeningen op alle niveaus. De gymnastes van OBQ-DFS uit Leeuwarden en Burgum wonnen zowel alle individuele titels als mede alle groepsoefeningen.
Individueel behaalde seniore Emmy Hartog met 11.90 de hoogste dagscore voor haar hoepeloefening in de A-lijn

Hoogste dagscore bij de groepen was er voor de seniorengroep met de knotsen die 11.45 behaalde met Nadine Hoitinga, Naomi Wilpstra, Femke Burke, Kirsten de Weerd, Ijbelina Tjeerdsma en Laura Heijmans en een 1e prijs , maar ook met de hoepel werden ze kampioen met 11.25.

De prejuniorengroep van OBQ-DFS wonnen zowel met hoepel als hun oefening zonder materiaal de 1e prijs met Anne Cecilia Huizinga, Victoria Safarizadeh,Anika Hess, Indy Veltman, Femke Del Grosso, Laura Heijmans, Veerle Tuinema, Djura Posthumus en Maaike Tijpens.

De benjaminsgroep van OBQ-DFS wonnen ook 2 maal goud, zowel met de hoepel als zonder materiaal wonnen Yalena Klijnsma, Martha Prins, Yolanthe Dijkman, Elin Stam, Sanderijn Klijnsma en Irene de Haan.

Ook de prejuniorengroep op AB niveau wonnen goud met bal en goud met hoepel met Nijah de Boer, Anne Cecilia Huizinga, Victoria Safarizadeh, Anika Hess en Femke Del Grosso.

Individuele uitslag:
Benjamins AB 1e Anika Hess met hoepel en zonder materiaal
Junioren A met hoepel, bal en knots:
1e Sara Zarza, 2e Sylvia van der Veen en 3e Nijah de Boer
Junioren B met hoepel, knots en lint, 1e Jente Bouma
Senioren B 1e Eline Jousma 2e Lisa van Dongen
Senioren A 1e Emmy hartog met hoepel, bal en knots

Middagwedstrijd