26
di, mei
7 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
dam201SURHUISTERVEEN - In een overvolle damweek moesten de mannen van het vlaggeschip aantreden in een uitwedstrijd tegen het sterke team van Huizum 2 uit Leeuwarden. Deze toonaangevende club in Friesland kan putten uit een breed arsenaal aan spelers en vol verwachting werd dan ook gekeken naar de opstelling vanavond. Veiligheidshalve had de wedstrijdleider van TTS ook een variatie aangebracht temeer daar een 2 tal reserves acte de presence gaven.


De eerste invaller Jan Hoogsteen mocht het op bord 1 proberen tegen Bart Visser. In het beginspel ging Jan de fout in ten koste van 1 brikje. Her spartelen daarna was tegen een speler als Bart slechts avondvulling en wachten tot de chauffeur uit zou zijn.

PFDB voorzitter Jan Bosselaar speelde tegen Haye Wittermans. In een overzichtelijk eindspel met slechts een handvol schijven bleek Jan de betere posities te hebben ingenomen en sloot de pot af met winst.

De schrik sloeg toe bij de teamgenoten en de Feansters dreigden totaal van de mat te worden gespeeld.

Gelukkig bleef Anton van der Ploeg kalm en strafte de voorpost van Huizum coryfee af met partijwinst waardoor er weer een lichte flonkering aan de horizon kwam.

Rein van der Wal speelde al eerder tegen zijn tegenstander Meinze Feenstra en leek positioneel een voordeeltje te behalen. Schijn bedriegt echter en de partij liep niet geheel geruisloos naar remise.

Tweede invaller Joop de Graaf was in zijn element in de pot tegen Marten Martens. Een buitenstaander snapt niks van deze standen en een aantal “supporters” werden hoofdschuddend waargenomen in deze omgeving. Alhoewel Marten Martens van mening was het ergens te hebben laten liggen ging hij na het horen van de tussenstand accoord met remise.

Alles hing nu af van de partij tussen Anne Langhout en Gerrit Terpstra. Gedurende de match waren er allerlei verwikkelingen ingebouwd door Anne waardoor Gerrit maar moeilijk in zijn spel kon komen. Tegen het einde ontstonden er voor beide spelers wisselende kansen. De computer analyse zal wel uitwijzen waar het wellicht fout is gegaan. Het eindspel van 4 tegen 2 bleek echter niet meer te winnen.

Na deze nipte nederlaag met nog 2 wedstrijden te gaan is de realiteit dat TTS 1 stevig onderaan staat en het spook duidelijk in zicht is. Het zal toch niet zo zijn dat het sterrenteam van TTS 2 de plaats van het 1e gaat innemen. Eind maart is er meer bekend.

A.s. zaterdag zijn de schuivers voor de 3e keer deze week thuis in actie tegen het team van Winschoten voor de zaterdag competitie landelijk. Locatie cafe de Haven. Toegang vrij.

.

Huizum2 - TTS

Bart Visser - Jan Hoogsteen 2-0

Jan Bosselaar - Haye Wittermans 2-0

Jan Terpstra - Anton vd Ploeg 0-2

Meinze Feenstra - Rein van der Wal 1-1

Anne Langhout - Gerrit Terpstra 1-1

Marten Martens - Joop de Graaf 1-1

Einduitslag 7-5
Advertentie