15
wo, juli
2 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
bronsBURGUM- Met een deelnemersveld van 1700 judoka's met deelnemende landen als Portugal, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Oekraïne, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië en Luxemburg was de Dutch Open Espoir het grootste jeugd judo toernooi van Europa. Van de Judo Kings uit respectievelijk, Feanwalden, de Westereen en Burgum deden acht judoka's mee en wisten drie judoka's echt in de prijzen te komen. Mark Klokman (Feanwalden) wist een bijzondere prestatie te verrichten door het brons te winnen.

In de -34kg, Quinten vd Veen (-38kg) uit de Westereen verloor helaas de halve finale en daarna de wedstrijd om brons waardoor hij vijfde werd. Troy vd Veen uit Jistrum overkwam hetzelfde, beide judoka's hadden in de voorrondes kwaliteit laten zien door veel potten te winnen, ook met vol ippon, maar dit jaar kwamen zij nog net tekort voor een medaille.

Judoka's als Rixt Geertsma (Feanwalden), Milou Hendriks (Grou), Yanna Yu Kleinhuis (Grou), Wesley Smid (Westereen) en Leco Terpstra (Rinsumageest) waren ook geselecteerd voor dit prestigieuze toernooi en hebben hun mannetje zeker gestaan, maar wisten helaas niet door de voorrondes te komen. Het toernooi was enorm en dit bracht ook de nodige spanning met zich mee.
Advertentie