25
di, juni
3 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Overige sporten
BURGUM - Afgelopen zaterdag organiseerden de studentenvergeniging de Mattenkloppers hun lustrum teamtoernooi. De Mattenkloppers organiseren dit teamtoernooi elke 5 jaar, maar dit jaar hebben ze ook ruimte gereserverveerd voor een B klasse.


De Kings zijn dit seizoen gestart met een senioren groep en met deze groep hebben we met twee teams deelgenomen aan de B klasse. In team 1 zaten Rixt Geertsma, Agnes Elzinga, Daphne de Jong, Grieta Wijbenga, Niels Klokman, Hessel Nicolai, Theo Tijsma, Kris Elzinga, Johan Luinstra, Rients Postma en Dave Pieters. Het tweede team zat ook vol, hierin stonden Anna Fleur Visser, Michaëla Béres, Annemarie de Bruin, Marijne Bakker, Paul van der Weg, Hayco Visser, Hedzer Bergsma en Sjoerd Postma.

De judoka's van de Kings hebben geweldig gestreden, helaas verloor team 2 in de kruis finales waardoor ze zonder prijs naar huis gingen, maar team 1 wist de wedstrijd om het brons te winnen tegen de thuis club. De medailles zijn verdeeld over beide teams zodat iedereen een prijs gewonnen had. In de dojo van de Kings komen de medailles te hangen met daarbij een groepsfoto. Misschien hebben ze over vijf jaar wel weer een paar teams staan.