28
za, mrt
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - In de 11e ronde ban de zomercompetitie leek de koploper Erwin Heslinga averij op te lopen tegen de man uit de Zuidwesthoek. Alhoewel Siep uitstekend stand hield moest hij in een al te gretige zet naar doorbraak constateren dat hij eerst nog even een brikje had moeten offeren. Wellicht was in de resterende 3 tegen 5 nog een kans op remise geweest.


Opnieuw geluk voor de koploper evenals in de beide voorgaande partijen.

Bernard Post en Sipke Doller kwamen remise overeen en daarmee lijkt rekening houdend met het resterende programma de strijd wellicht gestreden. Of gaat de vice voorzitter van de PFDB Reinout Sloot nog een eindsprint inzetten om zijn carpoolmaatje te vloeren. Deze avond moest clubgenoot Pieter Dijkstra er al aan geloven.

Joop de Graaf de koploper in de C groep had zich laten inloten tegen rode lantaarndrager Hielke Luik. Door winst wist Joop zijn positie te consolideren.
Bert Oegema ging reeds in de beginfase in de fout door de kroonschijf te snel op te spelen. De heideman Douwe Douma had geen medelijden en haalde via een fraaie combinatie de stand van Bert onderuit zodat opgeven de enige remedie was.

De Heerenveen spelers Wim Riddersma en Martie Boersbroek speelden remise. Winst leek er aan te komen voor Martie maar de sluwe vos uit Drachten had weer een leuke finesse met meerslag ingebouwd en ging resoluut de stand op remise bepalen.

Tjalling Oegema leek de winst te behalen tegen Luitzen van der Heide maar Luitzen met al zijn ervaring wist de veilige remisehaven te bereiken.
Sjoerd ban der Molen maakte korte metten met Klaas Mondria.De plaats op de ranglijst geeft aan dat Klaas duidelijk uit vorm is op dit moment.
Van de Grunniger ( Winschoten) deelnemers wist Johan Tuenter de volle winst te behalen tegen Sape Hiemstra terwijl Henk Prak en Sietse Jonker op remise uitkwamen.

Met nog 3 ronden te gaan bereikt de spanning in de B en C groep een hoogtepunt. Tijdens deze slotronden is er dus nog van alles te beleven.

B groep.
1. Siep Altena 1.177
2. Wim Riddersma 1.133
3. Pieter Dijkstra 1.128
4. Karel de Bruin 1.126
C groep.
1. Joop de Graaf 1.123
2. Johan Tuenter 1.066
3. Geert Rozenberg 1.049
4. Hans Hoks 0.907
Advertenties
Advertentie