15
za, juni
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Vol goede moed gingen de Feanster dammers op weg naar het verre Delfzijl om te spelen tegen de schuivers uit e wijde regio van Oost Groningen. Meestal is deze wedstrijd uitermate spannend met wisselende winnaars. De wedstrijd begon uitstekend toen Anton van der Ploeg een vrij eenvoudige combinatie kado kreeg van good old Sietse Rozema. Een blundertje. Ype Kroodsma hield de Fries om utens Hans van der Veen op remise.


Tegen zijn gewoonte in was Cees Dijkstra de derde speler die normaal één van de laatsten is vroeg uit. Wel met een nederlaag trouwens waardoor de stand weer in evenwicht was.

Karel de Bruin had zijn vormcrisis overwonnen en daar kon Rob van Heukelem niks tegenover zetten. Toen ook Jan Hoogsteen Kor Sikkema met en nul opzadelde en de 4 punten voorsprong realiseerde begonnen de Feansters hoop te krijgen op een goed resultaat. Hoe anders verliep het echter in de werkelijkheid. De staartspelers in het peleton vielen om als dominostenen en verloren alle drie op een rij.2 punten achterstand en de fraaie voorsprong was verdampt. De strijd moest aan de eerste 2 borden worden uitgevochten. Gerrit Terpstra dempte het optimisme dat Koos Prak ten toon stelde en dreigde door te breken. Toen Koos op het verkeerde veld dam behaalde was het kat in het bakkie voor Gerrit en lag de verantwoordelijkheid bij Steven Veenstra op bord 1.

Analyse zal moeten uitwijzen of de overwinning van Johan Zijlstra wel volgens de verhouding was maar feit is dat Steven in het eindspel niet de beste voortzetting koos en daarmee de remise verspeelde. De 11 tegen 9 eindstand was de werkelijkheid.
Jan Hoogsteen werd tot man de wedstrijd gebombardeerd omdat hij in toernooibase in blauw verscheen wegens een uitzonderlijke prestatie.

Details:
Prov.Gron. tiental - TTS
1. Johan Zijlstra - Steven Veenstra 2-0
2. Koos Prak - Gerrit Terpstra 0-2
3. Sietse Rozema - Anton vd Ploeg 0-2
4. Geert Greven - Cees Dijkstra 2-0
5. Hans van der Veen - Ype Kroodsma 1-1
6. Kor Sikkema - Jan Hoogsteen 0-2
7. Rob van Heukelum - Karel de Bruin 0-2
8. Jacob Reinders - Jan Kunnen 2-0
9. Jaques Gaillard - Joop de Graaf 2-0
10. Jack Westerdijk - Symen Atsma 2-0
Einduitslag 11-09