15
za, juni
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Overige sporten
HURDEGARYP - Een zaterdag in de kerst vakantie en veel kinderen, maar ook volwassenen liepen deze morgen de winter editie van de Oude Peterloop. Eigenlijk helemaal niet eens onder winterse omstandigheden ‘it wie suver noflik’ De paden van De Koopmans Bosjes maar beter bekend als ‘De Kanovijver’ in Hurdegaryp was ook nu weer het decor. Een loop van ongeveer 2 kilometer die in eigen tempo gelopen mocht worden. Het mooie ? iedereen was winnaar en kreeg een medaille en …... een heerlijke oliebol.


Al na de zomer editie van deze loop was ik uitgenodigd om ook weer naar de winter editie te komen. Voor organisator Peter Breukers was dit de 3e Oude Peter loop die hij organiseerde, 1 zomer en 2 winter edities. Alvast voor in de agenda, de laatste zaterdag van juni is de volgende (zomer) editie.Het parcours is natuurlijk auto vrij en helemaal afgezet en op elke hoek stonden vrijwilligers om de juiste weg te wijzen.Ruim 30 kinderen en een flink aantal volwassenen stonden 10.30 uur aan de start. En na het startschot ging iedereen onderweg. De jeugd flink rennend maar een aantal vaders en moeders met de wat jongere kinderen aan de hand in een heel rustig looppasje of zelfs gewoon wandelend. Het mag allemaal !!Pake Willem was er natuurlijk ook weer, deze nog fitte jongeman van 78 jaar jong finishte in de middenmoot ‘Ik ha de bern mar foar gean litten …..’ of het echt zo was ? Denk het wel eigenlijk, maar Pake Willem is nog top fit.

De Oude Peter loop is geen wedstrijd, iedereen krijgt de zelfde medaille maar natuurlijk komt er wel iemand als eerste over finish lijn. Bij de meisjes werd Irene eerste en als 2e eindigde Dirma, eervol derde werd Ilse.Bij de jongen was het spannend, de nummer 2 liep maar kort achter de latere winnaar. De winnaar werd Eric met in zijn kielzog op maar een paar meter Roan. Derde werd RickMaar nogmaals het was geen wedstrijd want ook de kinderen die als (bijna) laatsten arriveerden kregen een flink applaus. Misschien nog wel meer dan de eersten, nu stonden ook de eerder gefinishte deelnemers bij de eindstreep.

Alle kinderen kregen een medaille en ….. een zaterdagmorgen vroeg vers gebakken heerlijke oliebol. Ook werden de vrijwilligers bedankt, de dames langs de route en de oliebollen bakster. Maar de grootste dank ging naar de deelnemers aan deze derde Oude Peterloop. Na een klein uurtje was alles geweest, voor de deelnemers en de organisatie een mooie ochtend en iedereen was een medaille rijker !!

Jan Kamminga