28
za, mrt
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
BURGUM - Afgelopen zaterdag werden er in Tilburg de Nederlandse Kampioenschappen onder de 15 jaar georganiseerd. De Judo Kings uit Feanwalden, Westereen en Burgum waren daar ook aanwezig nadat acht judoka's zich door middel van de Districtskampioenschappen hadden gekwalificeerd. Ondanks de sterke tegenstand wisten de judoka's van de Kings zich te weren en goed hun mannetje te staan op de tatami. Van allen wist Milou Hendriks het beste uit haarzelf te halen en werd Nederlands kampioen.

Dat de Kings het goed doen weten we ondertussen wel, maar de Nederlandse titel was niet het enige record wat verbroken werd zaterdag. Ook Troy vd Veen wist eremetaal te winnen en kreeg het brons in ontvangst, Troy was bijzonder sterk en heeft met verschillende technieken zowel staande als op de grond de tegenstanders op de rug weten te krijgen. Het jaar 2017 gaat de boeken in van het jaar waarbij de Judo Kings voor het eerst met 2 medailles huiswaarts keren. Naast het goud van Milou en het brons van Troy wist Berber Ludema ook het brons te winnen, zij hoort sinds kort ook bij de Judo Kings.

Van dit jaar de enige Fries die zich in de tot vijftien jaar mag kronen als Nederlands kampioen, daarnaast ook de eerste van de Judo Kings die deze titel weet te behalen! Er waren nog drie judoka's die in de buurt van de medailles kwamen, Mark Klokman en Rixt Geertsma verloren helaas de wedstrijd om het brons na eerst beide vijf tot zes wedstrijden gewonnen te hebben, Quinten vd Veen die zichzelf tot de beste zeven judoka's van Nederland wist te knokken was eigenlijk titel kandidaat, maar de zenuwen en de kracht van de andere tegenstanders waren deze keer te sterk. Al deze judoka's hebben nu de B-Status van de Judo Bond Nederland gekregen en hebben daardoor hun eigen stempel al gedrukt.

Wesley Smid, Annemarie de Bruin en Yanna Yu Kleinhuis wisten helaas niet in de buurt te komen van de medailles, maar je kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen is al bijzonder en zij mogen deze ervaring zien als een belangrijke leerschool voor volgend jaar, hopelijk komen deze toppers dan wel verder!
Advertenties
Advertentie